Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

film, złote rady itp wymiana komory Hop-Up

Recommended Posts

Witam jak w temacie, generalnie wydaje mi się, że wiem co mam wyciąć w swoim JG HK416 żeby wstawić komore metalową jedno częściową od ICS-a (wiem że szajs kupiłem okazyjnie) Stokowa komora dwuczęściowa przy temp -3, odmówiła współpracy i odleciało pokrętło ze sporym kawałkiem ABS-u, zatem byłbym wdzięczny za link do jakiegos filmiku lub garść złotych rad od osób, które już to robiły (szukąłem, może kiepsko szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem). Operacji cięcia mam zamiar dokonać multi szlifierką popularnie zwaną dremelem pzd ŁP

... wstawić komore metalową jedno częściową od ICS-a (wiem że szajs kupiłem okazyjnie)...

Pogubiłem się. Komora ICSa to "szajs"? Ja bym radził kupić górną część komory od TMa ;) Ja bym radził wyciąć tak abyś miał możliwość zamontowania dwu częściowej komory jak i jedno częściowej. Prześlij mi zdjęcie lowera od góry to narysuje Ci co i jak.

ostatnio to robiłem kumplowi.

wycinasz ( wyrywasz kombinerkami ) metalową płytkę ułożoną prostopadle to ścian bocznych body.

następnie w przedniej części, pomiędzy uszami na przedni pin robisz prostokątne/kwadratowe wcięcie tak, żeby przeszła przez nie komora HU i tyle. najłatwiej zrobić dwa rowki zaraz przy uszach na pin i oderwać kawałek metalu kombinerkami. na tym koniec.

ja to robiłem brzeszczotem, najpierw tępym a później nowym więc zajęło mi to z 30 minut.