Pavo Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Witam. Posiadam replikę hełmu mich 2000 firmy a.c.m. Moje pytanie brzmi w jakim rozmiarze mogę spokojnie kupić pokrowiec na hełm (dokładnie chodzi mi o marpata i ucp) ? Streszczając chciałbym poznać ogólną rozmiarówkę pokrowców pasujących do dokładni tego modelu. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edited December 28, 2009 by Pavo Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Bodajże L bądź M ale niech ktoś potwierdzi bo nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Na wszystkich kopiach MICH 2000 ( ACM , GFC , VOLVER , P&J itp. choć niektóre to te same) jakie widziałem w pokrowcach, pasował rozmiar "M". Sam też miałem taki hełm i przymierzałem oba rozmiary. Rozmiar "M" leży zdecydowanie lepiej i wycięcia na paski pasują idealnie. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 To znaczy m/l czy s/m bo nie zabardzo się orientuję. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Oba powinny być dobre. Ja na Micha MSA zakładam bez problemu zarówno pokrowce M/L jak i S/M. Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Hmm... Widziałem Small/Medium i Large/X-Large, ale nigdy nie widziałem Medium/Large. Miałeś taki może?? Mowa o ACU/UCP. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 (edited) UCP nie widziałem m/l tylko tak jak mówiłeś. Ale głównie się skupiam na marpacie gdyż taki mam mundur a UCP to może w przyszłości. Podsumowując, który z rozmiarów lepiej by pasował na micha 2000 acma ? Chodzi mi głownie o to żeby ten pokrowiec nie wisiał tylko był "napięty". Dzięki za odp. Edited December 29, 2009 by Pavo Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 (edited) @Maciek UCP spotkałem się tylko z takimi rozmiarami jak piszesz, S/M oraz L/XL. Rozmiar M/L mają moje dwustronne pokrowce w WDL/D3C oraz Marpacie. I wszystkie pokrowce "siedzą" idealnie. Zapomniałem też wcześniej dodać, mam Micha w rozmiarze M. Edited December 29, 2009 by noah Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted December 29, 2009 Author Report Share Posted December 29, 2009 Czyli do mojego Micha ACMa pokrowiec w marpacie m/l będzie dobrze pasował ? Sorry ale się już pogubiłem w tym wszystkim. Głównie chodzi mi właśnie o to żeby ten pokrowiec nie wisiał tylko był ładnie naciągnięty. Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 (edited) Kolego powtarzasz się. Poczekaj zaraz Ci odpowiedzą. Edited January 1, 2010 by damianfan0107 Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 (edited) Nie wiem jak z ACM ale to pewnie jeden i ten sam szajs co P&J, który najlepiej oddaje wymiary oryginału o rozmiarze Extra Large, pokrowiec M/L (MSA) siedzi jak powinien, jedyna wada to nie pasujący rozstaw otworów na mocowanie od chinstrapu ale co się dziwić, wystarczy podwinąć cover i problem z głowy. Edited January 1, 2010 by Wzorek Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted January 1, 2010 Author Report Share Posted January 1, 2010 Nie wiem jak z ACM ale to pewnie jeden i ten sam szajs co P&J, który najlepiej oddaje wymiary oryginału o rozmiarze Extra Large, pokrowiec M/L (MSA) siedzi jak powinien, jedyna wada to nie pasujący rozstaw otworów na mocowanie od chinstrapu ale co się dziwić, wystarczy podwinąć cover i problem z głowy. O to właśnie mi chodziło. Dzięki wszystkim za odpowiedźi. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Czy istnieją pokrowce na mich2000 w kamuflażu pantery leśnej? Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Raczej nie. Pogadaj z kthulhu, może Ci uszyje :) Oryginalny pokrowiec w WZ 93 nawet ładnie leży na MICH 2000. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts