kfercik Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Mam G36C firmy JG. Wymieniłem lufę i gumkę, baterię. Pytanie moje jest takie, co dalej? Okablowanie wymienić na niskooporowe? Chciałbym zrobić z tego replikę do zabawy na dłuższy czas, lepiej zainwestować i wymieniać po woli inne elementy wewnętrzne, czy lepiej odłożyć, kupić coś firmowego i dopiero tamto jakoś modernizować? Mam na mysli na przykład (do obecnej repliki) coś takiego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=660 Nie mówię, że to jest wymiana teraz \ natychmiast. Za jakiś czas, może... Czy to coś da? Pozdrawiam. Edited January 2, 2010 by zzzZZZ Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Da, ale nie ufam tej głowicy tłoka, tłok podlega drobnej modyfikacji do działania bez problemowego, a łożyska są 6mm, a nie 7mm jakie mają G'iety JG. Kup sobie 7mm stalowe ślizgi JBU, stalową łożyskowaną prowadnicę JBU, BU od AUG'a CA/Systema, tłok JBU ze stalowymi ząbkami do tego SP120 albo SP130 guarder'a, w zależności ile chcesz tam mieć. Z okablowaniem to zrób tyle, że wywal bezpiecznik razem z okablowaniem z chwytu przedniego, podłączaj aku bezpośrednio pod GB (ew. można i to okablowanie też wymienić na silikonowe). Składałem już dziesiątki podobnych zestawów, nawet bez BU będzie chodzić bardzo długo i bezawaryjnie. Mam tu na myśli przebieg powyżej 50-60 tysięcy cykli, ale nie jest to regułą, bo zawsze może trafić się jakiś felerny egzemplarz. Jednak jeśli w fabrycznej konfiguracji przestrzelałeś kilka opakowań kulek to myślę, że wszystko jest i będzie OK. PS. Sam na podobnej mocno konfiguracji dochodzę do 100 tys. cykli przebiegu. Edited January 2, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts