zuczek Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Mam problem, a mianowicie zmieniłem body na metalowe, co wiąże się także z wymianą komory. Stąd moje pytanie: w jaki sposób zamontować lufę, gumkę dystanser w metalowej komorze? Czym różni się "mechanizm" podawania kulek z maga przy metalowej komorze? Quote Link to post Share on other sites
JaiLpl Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 W pewnym sensie dołączam się do pytania :) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) Gumkę nakładasz na lufę, tak aby poduszka gumki wchodziła w taki dołek w lufie. Wszystko to wkładasz powoli do komory, tak aby miejsce gdzie jest ta poduszka było dociskany przez plastikowy element z komory, jak kręcisz zebatkami to widać będzie co się rusza, o ten element chodzi. Wsuwasz później metalowy pierścień na lufę i zakładasz tą plastikową obejmę, co była razem w komplecie z komorą. Prosto wyjaśnione, czy chcecie zdjęcia? :) EDIT: Jak spojrzysz do środka komory, ujrzysz taką dziurkę. Tam musisz wetknąć dystanser. Ta dziurka będzie pod tym plastikowym badziewiem, które się rusza i dociska gumkę. Edited January 9, 2010 by Karmazyt Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted January 9, 2010 Author Report Share Posted January 9, 2010 jak daleko należy wepchnąć lufę z założoną gumką? przydałoby się zdjęcie pokazujące zmontowaną komorę już ze wszystkim z góry dziękuję;) Quote Link to post Share on other sites
JaiLpl Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 a najlepiej film instruktażowy. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 http://www.ratsslupskasg.fora.pl/repliki-i...hop-up,103.html Quote Link to post Share on other sites
JaiLpl Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Przydało mi się ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts