Mleczaj_Krowka Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Witam ! Obiektem mojego pożądania podchodzącego powoli pod zboczenie i zdeterminowaną walkę z własnym charakterem stała się emka CQB. Los chciał, że akurat emka pejota jest w promocji, na którą pozwala moja kieszeń ( Znając moje szczęście jutro promocja się skończy ) http://www.taiwangun.com/shop,show,1382 Przeznaczeniem emki będzie las, konkretnie szturm. Na wstęp zmieniłbym gumkę na silikonową systemy i lufę. Lufa siedzi w środku 150mm, lecz nie wiem czy wejdzie większa ( w vsr siedzi w stocku 455 bodajze, a do lufy zew. wchodzi 505 ). Zakrył bym tlumikiem i wcisnął lufę Prometheus 6.03 300mm, w ostateczności 229mm. Z tego co doczytałem, jest to replika III-gen P&J i w stocku oferują dobrej jakości i dobrze spasowane metal body, oraz baterię 9.6 bodajże na ogniwach firefoxa. Jakiego zasięgu skutecznego tej emki mogę się spodziewać na gumce systemy silikonowej i lufie 6.03 promyka, kulki powiedzmy 0.25 G&G ? Jakiego zasięgu skutecznego po włożeniu dodatkowo BU Guardera i uszczelnionej komory ( bodajze KA ) ? Czy do szturmu replika z lufą promyka i gumką systemy póki co wystarczy ? ( update gb później [ fundusze ] ) Ktoś macał ? Strzelał ? Czytał ? Bardzo proszę o opinie, każda mile widziana. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Ja mam, i polecam ale do budynków. I po co ci precka? Do budynków nie musisz mieć 100 metrów zasięgu. Ewentualnie zmiana gumki jak ta się skończy, to wszystko. Do tego można dołożyć jakąś fajną batkę żeby rof był większy, to wszystko. I jeśli kolba jest za krótka (dla mnie jest) to wymień, i po kłopocie. Spasowanie body zajebiste, tu się zgodzę. Zero luzów, i to dosłownie. Lufa wejdzie max 180mm, od MP5 bodajże, bo inaczej będzie wystawać poza tłumik. :) Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 #up Napisałem, że dokupię tłumik np. 10 cm żeby zakryć dłuższą lufę. No i precka koło 300mm chciałem i gumkę systemy , żeby to dawało rady w lesie. No i powtarzam najważniejsze pytanie ;s. Jaki zasięg ma na stocku i celność, jaki zasięgu mogę się spodziewać po wstawieniu precki 6.03 promyka 300mm/229mm, oraz gumki systemy i jaki po wstawieniu oprócz tego BU guardera i wzmacnianiu części gb? Bo nie chciałbym wpakować w replikę 470, 300 na tuning i mieć 45 metrów zasięgu? ;] Żeby wycisnąć chociaż 55 m z tego da rady ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) @Karmazyt: "Przeznaczeniem emki będzie las, konkretnie szturm." Czytać umiesz? Precka Promyka to świetny wybór, gumka Systemy, Dystanser H, teflon-fix. Bore-Upa nie musisz wstawiać bo w stocku jest. Komorę by można wymienić, ale jak replika ma być do szturmu zastanów się nad kolimatorem ;) Przy takim krótkim liczy się szybkość więc zainwestowałbym w lepszą elektrykę ;) Pozdrawiam. PS: A tu coś nie halo.... :???: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...j16a4-1146.html http://www.taiwangun.com/shop,show,1382 I tu stoi... promocja bo to zwykły bez tuningu ich. Stąd różnica w prędkości i w braku opisu... Edited January 15, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted January 15, 2010 Author Report Share Posted January 15, 2010 (edited) #up Teflon fixa się boję troszkę robić, bo jak się dobrze zrobi to jest gdzieś +10 fps, a jak zdupie to mniej więcej -50 ( jak to powiedział ktoś mądry ). Do tego nie mam skilla ;d. Czyli ... Na tej emce krótkiej cqb o którą mi chodzi ... Po wstawieniu lufy promyka 300mm 6.03, gumki systemy, komory uszczelnionej i dystansera H, bedzie 50-55 m zasięgu? I ile w tym jest na stocku jedynie z wymienioną gumką systemy i dystanserem? s; Bo lufę i komorę tak kajś za 20-30 dni bym dawał. Pozdrawiam. Edited January 15, 2010 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Nie wiem jak jest z GB, czy tam coś wymieniają. Na początek zespół lufy to podstawa. Będzie tyle ;) Tylko trzeba dobrze złożyć. Poczytaj temat o replice, naprawdę jest tego dużo na wmasg, więc tylko odsyłam Cię do szukajki ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts