krzysiek55 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Witam! Już od roku jestem posiadaczem repliki Taurus 24/7. Przez pierwsze 2 miesiące użytkowania byłem zachwycony jej osiągami. Doskonały zasięg, tor lotu kulki również. Niestety pewnego dnia na strzelance kulki tak po prostu nagle zaczęły lecieć na 15 m i im więcej strzałów oddałem tym gorzej. Teraz to kulka już nawet ledwo z lufy wylatuje. Gazówka przez prawie rok leżała w szafie, ale postanowiłem coś z tym zrobić. Moim zdaniem (nie znam się na asg od strony technicznej :P ) zawór (lub może inaczej sie to zwie, w każdym razie to co wypuszcza gaz żeby replika oddała strzał) w momencie naciśnięcia spustu nie wypuszcza odpowiedniej ilości gazu. Jeśli byłoby to potrzebne, to tu jest ten magazynek: http://www.tajgun.pl/?prod=463&cat=120 . Czy jest jakieś wyjście, czy tylko kupić nowego maga? A może to nie wina maga? I jeszcze przy okazji, skoro już piszę, czy jeśli chciałbym kupić ten magazynek, to czy strona nadmieniona powyżej jest solidna i nie zostanę w jakiś sposób oszukany? Dodam jeszcze, że magazynek, ani cała replika nie spadły mi na ziemię ani raz. Dlatego tym bardziej zaskoczyła mnie nagła awaria repliki. Pozdrawiam!!! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 eee... wcześniej było cieplej a gaziaki nie lubią zimna? :D Może tez być fakt znany z większości gazówek: po pewnym czasie bez powodu tracą moc. Wszystkie tylko te droższe później a te tańsze hmm... szybko ;]. Rozkręć na części pierwsze, wyczyść całość dokładnie, oglądnij czy nie uszkodzone itp i zmontuj z powrotem i nasmaruj stosownie. Nie za dużo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts