aciepk Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Przymierzam się do zakupu kurtki z tematu i mam w związku z tym pytanie do ich posiadaczy. Mianowicie jak jest z ich wymiarami? Są bardziej obszernie niż lvl.5 z ECWCS gen.3? Zależy mi na tym, żeby w bardzo mroźną pogodę pod softa dało się upchnąć polar typu ten pod ECWCS gen.2/APECS albo lvl.3 z PCU/ECWCS gen.3 i w móc w miarę normalnie poruszać rękoma i schylać się. Gdy miałem okazję przymierzyć kurtkę lvl.5 z ECWCS gen.3 w rozmiarze który normalnie kupuję na bluzę-ocieplacz z ECWCS gen.2 okazało się, że przydałoby się parę dodatkowych centymetrów w obwodzie klatki i pasa. Zatem jak jest? Wystarczy mi rozmiar, który normalnie noszę? Czy może lepiej polować na rozmiar wyżej? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 To wszystko zależy jak leży na Tobie normalna odzież. PCU II albo Block-A jest lekkim oversizem, aby weszły pod nią Levele 1-3. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 21, 2010 Author Report Share Posted January 21, 2010 Czy to jest mniej więcej taki oversize jak w przypadku parki ECWCS gen.II? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Trochę mniejszy - pamiętaj, że PCU nie był projektowany do noszenia na grubym ocieplaczu ECWCS/APECS i nieco bardziej przylega do ciała. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 22, 2010 Author Report Share Posted January 22, 2010 Będę pamiętał. Zawsze będzie można kurtkę sprzedać jak będzie zła:-) Dzięki za informacje. Quote Link to post Share on other sites
nih6 Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Ja noszę PCU l. 5, pod nim Level 3, a czasem jeszcze level 2 i jest ok, nie czuje, żeby było mi ciasno itp. Mój rozmiar to M-R Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts