Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Hm... czuje sie tak jakbym pisal list do Bravo, ktorego nigdy nie napisalem... ale trudno sie mowi, wiec rozpoczne wszystko od poczatku.

Kumpel nabyl uzywana replike w stanie bardzo dobrym ( nawet nie bylo widac sladow obdarcia ani zadrapan tudziez na korpusie czy w gniezdzie magazynka ). Postanowilismy zmienic kolbe na skladana oraz przelozyc kable tak , aby mozna bylo uzywac bateri zamieszczonej pod lufa.

Po dobnej walce korpusu z pilnikiem udalo sie wrescie wszystko zrobic tj usunac tyle materialu aby kalbe mogly spokojne byc poprowadzone.

Testy z trzymaniem magazynka wypadly pomyslnie. Zero zastrzezen.

GB- po rozlozeniu i nasmarowaniu oraz po przelutowaniu kabla, oraz po ulozeniu podkladek zgodnie z tym samym wymiarem jaki ja mam w swojej replice, która nigdy nie była rozbierana, zlozylismy szkielet GB, podpięliśmy silnik, kable etc do dolnego korpusu repliki wraz z selektorem. Pierwsza proba – silnik dziala, reaguje, ale: - selektor ognia nie dziala tak jak powinien.

Obserwacje :

- selektor ognia dziala tylko w dwóch trybach:

a). zabezpieczenie repliki

b). brak ognia pojedynczego,; przy nastawie selektora na ogien pojedynczy jest tylko i wyłącznie ogien ciągły

c). selektor nastawiony na ogien cialgy dziala bez zarzutu.

Mam kilka przypuszczen co do problemu. Macie jakies sugestie ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...