Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Niedawno posiadłem ową Gietkę. Po przewertowaniu kilku tematów stwierdziłem, że najpierw wymienię gumkę na systemy, lufę na 6,04 także tej firmy i dystanser typu "H". Czytając dalej znalazłem stronę (http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3216) gdzie można dokupić komorę CA. Czy taka komora zmienia osiągi repliki? (80 zł to jednak dużo i oczekuję tego po wymianie) W moim g36c dobrałem się już do komory i wygląda identycznie, więc czekam na wypowiedź kogoś doświadczonego. Druga sprawa czytałem (nawet widziałem film na youtube :-F ) o doszczelnieniu komory HU taśmą teflonową. Piszą, że "zwiększa osiągi o nawet 20fps". Tylko, że tam komora jest troszkę inna i nie wiem czego można spodziewać się po użyciu tej taśmy na mojej replice.

PS Tutaj ten film

Edited by wikter

Po założeniu komory CA będziesz mógł zastosować dysze dedykowane do G36, ponieważ mimo, że te dwie komory z zewnątrz są do siebie podobne, to do komory JG podchodzi tylko dysza stockowa JG (jest dłuższa). Na filmiku masz komorę do AK, stąd różnica w wyglądzie. Jeżeli masz swoja komorę sprawną, nie widzę sensu wymieniać. Lepiej teflon fix na głowicę cylindra zastosować, shimming zębatek, i dopasować oring na głowicy tłoka. Replika będzie Ci wdzięczna, a i szczelność się poprawi

Nie ruszając GB-oxa masz zawsze gwarancje. Niestety czynności, o których pisał rodnath wchodzą już "w skład GB". Jeśli chodzi o komorę, nie warto wymieniać bo stockowa jest bardzo dobra. Teflon fix się przyda. Zamiast komory możesz np. kupić coś innego np. tłumik, kolimator czy dodatkowe magazynki lub co jeszcze sobie wymarzysz ;)

Pozdrawiam.

Tak jak Grzechotnik mówi..., ale to są czynności, które moim zdaniem należy wykonać. Jeżeli boisz się ze nie podołasz to pogadaj z którymś z forumowych serwisantów, jak masz blisko. Będziesz miał profesjonalniej wychuchane, niż w serwisie krakmanów, a i pewnie nie zedrą z Ciebie góry pieniędzy. Może i coś doradzą jeszcze. Na pewno nie pożałujesz.

Komora CA ma większą średnicę wewnętrzną od tej JG, także teflonfix to przy niej minimum, ale fakt, że dysze dedykowane do pasują do tej komory, przez wzgląd na cieńsze zaczepy komory od tejww z JG.

Jak nie chcesz tracić gwary to zainwestuj tylko w zespół lufy/komory, czyli narazie dokup tylko preckę i gumkę systemy. Chcesz się brać za tuning GB, to masz ponad trzydziesto stronnicowy temat, albo pisz do mnie na PW.