zombie_snake Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Witam Noszę się z zamiarem kupna munduru US Army w UCP. Na allegro znalazłem kilka interesujących mnie pozycji, wszystkie sygnowane jako kontrakt. Moje pytanie jest następujące. Jak rozpoznac czy to rzeczywiście kontrakt? Jeśli chodzi o metki to z tego co wiem powinny byc dwie, jedna z rozmiarem a jedna z ogólnym opisem, składem materiału itp. Oprócz tego na zdjęciach niektórych bluz zauważyłem takie jakby tasiemki do odpinania kieszenie na ramionach. Znalazłem też wersje bez i się, że tak powiem, pogubiłem. Plizz help :-F Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Po numerze kontraktu na metce, np; SPM666-06-D-6666. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Tasiemki są do zakrywania markerów IR bodajże. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Kontraktowe mundury mają znaczniki IR pod tasiemkami. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Kontraktowe mundury mają znaczniki IR pod tasiemkami. To nie jest wyznacznik kontraktu. Masz cywilnych producentów, którzy też naszywają ''znaczniki IR''. Kontrakt poznasz tylko po metkach. Przepisujesz numery w google i voila ;) Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 A jako dowód możesz podesłać jakieś zdjęcie, link ? Bo dużo mi to nie mówi. A z tego co się orientuje to Propper i Tru-Spec nie mają tych znaczników na mundurach. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 No fakt, jak Tru-spec i Propper ich nie naszywają to znaczy, że nikt tego nie robi... Ja mam Teesara i znaczniki są. Na poglądowych fotkach tego nie ma i nie nazwałbym tego znacznikiem, bo to kawałek czarnej folii, ale imitacja jest. Kontrakt tylko po metkach i oczywiście kamuflażu ;) Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Helikon np. ma. Czy 'działające' - wątpię, ale ma coś co wyglądem przypomina znacznik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts