Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Spust do pistoletu HELP.

Recommended Posts

Witam, niedawno odkopałem w szafie replikę Walthera P22. Jest to pistolet sprężynowy.

Jest dużo mniejszy niż P99. Któregoś feralnego dnia przed wyjściem z domu zabezpieczyłem spust. Niestety mój brat przyzwyczajony do tego że musi mocno nacisnąć na spust - cisnął nań jak głupi, i zerwał go. Rozkręciłem pisto, i zauważyłem że urwał się taki mały cypelek przy metalowym (?) spuście. (foto).

Pisałem już do kilku serwisów asg - ale wszyscy napisali że nie mogą mi pomóc. W sklepach też szukałem - ale czuję się nieco zagubiony. Bo takiego spustu nie umiem znaleźć.

Pistolet wygląda tak : http://img218.imageshack.us/img218/1686/dsc07309x.jpg

Usterka : http://img43.imageshack.us/img43/9190/dsc07314m.jpg

Spust jest metalowy, wysokość mojego spustu to 30mm, cypelek który się urwał ma średnice 2mm, szerokość (w największym momencie) 13mm.

Czy ktoś kto zna się na rzeczy mógłby mi doradzić - jak to naprawić? Jaki spust z innej repliki mógłby tutaj ewentualnie pasować? Gdzie go zamówić?

Wiem że to "przedpotopowa" replika i jeśli nic z tego nie będzie...no to trudno :)

Jeżeli był to występ zainstalowany na spuście, spróbuj nawiercić cienkim wiertełkiem i wkręcić w to miejsce śrubkę, i dla pewniejszego działania dołożyć tam trochę poxipolu (tak żeby wymiary się z oryginałem zgadzały).

Wydaje mi się że urwana część to jakiś kołek popychacza więc tak naprawiony powinien działać.

Jeżeli nie to niestety musisz szukać jakiegoś popsutego egzempaża na części, bo do tej klasy sprężynek niestety części zamiennych nie robią.

Edited by arend