truskawa Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Leży przede mną silnik z mojej repliki g36c i miałem zamiar go rozebrać, ale napotkałem problem... :???: mianowicie, są tu takie 2 zagięte blaszki, które trzymają tą plastikową podstawkę u dołu. Próbowałem odgiąć ją śrubokrętem ale zdziera się plastik z podstawki a blaszki ani rusz. Jeżeli zedre ten cały plastik to potem nie będzie się to trzymać... :strach: Czy ktoś z was próbował rozbierać ten silnik? Da się to zrobić, czy te silniki są "nierozbieralne"? PS. - na silniku jest nazwa firmy, jest to.. : CHAOLI MICRO-MOTORMACHINERY CO.LTD Jeśli przydadzą się fotki mogę wrzucić. z góry dzięki, truskawa 8) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Silnik to popularny chiński stock, słabiutki i łatwopalny ;) ale rozbieralny. Niestety trzeba pokonać te dwie zagięte blaszki aby się do niego dostać. Quote Link to post Share on other sites
truskawa Posted February 14, 2010 Author Report Share Posted February 14, 2010 A więc na siłę??? Śrubokręt w dłoń!!! :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 A te dwie śrubki na spodzie silnika widzisz? Zaraz obok szczotek. Zdejmij szczotki, potem odkręć te śruby, zdejmij plastik i dalej sobie poradzisz chyba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts