SirK Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam Problem wygląda następująco: mam 2 gb v3 z AK Cymy (0.31 i 0.28), jeden ze sprężyną m110, drugi m120, wymienione łożyska w obu. Po podłączeniu baterii stockowej (każdej z 2 posiadanych) (8,4V 1200mAh) zdarza się że nie mogę oddać strzału (silnik "tyka" i nie naciąga sprężyny bądź naciąga nie do końca) i przez jakiś czas replika jedynie "tyka" (tak jakby silnik próbował naciągnąć ale napotykał na twardy opór) w odpowiedzi na spust, czasem kilka pierwszych strzałów jest ok i usterka pojawia się "znikąd". Co dziwniejsze przechodzi po zwykłym odczekaniu ~30-60 sekund-mogę oddawać strzelać na semi jak i całkiem długie serie na auto. Po jakimś czasie usterka wraca i tak w kółko. Obwiniając okablowanie kolby stałej podłączyłem batki bezpośrednio pod gb - problem jak mi się wydaje nieco zmalał jednak wciąż się pojawiał w dowolnej kombinacji 2 baterii i 2 gb. Przyznam że nie mam pojęcia z czym jest to związane-będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam SirK Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Według mnie coś z okablowaniem, bądź niewłaściwy shimming. Mało prawdopodobne, ale być może tłok się zacina na sprężynie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Obstawiam podkładkowanie, czy łożyska wkładała osoba znająca się na fachu? A baterie bym wymienił (każdą z dwóch posiadanych) ;) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 No i po podkładkowaniu należy silnik wyregulować, bo możliwe, że teraz za mocno dociska do zębatki. Quote Link to post Share on other sites
SirK Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 Hmmm dzięki za pomysły. Łożyska wstawiane w 2 niezależnych serwisach, 1 gb na dniach odebrany po przeglądzie. Mam takie pytanie - czy jest taka możliwość aby była to wina złożenia repliki - dysza zahaczała o coś na wylocie/coś nie teges z komora hopka? Wydaje mi się iż usterka pojawia się w pewnym konkretnym body po odkryciu jej wczoraj w nocy na dzisiejsza strzelankę zamontowałem gearbox który wydawał się od niej wolny tymczasem dziś od rana problem wrócił zaś wymontowany gearbox na 5 prób (podpięcie batki - 3 strzały) wszystkie przeszedł śpiewająco nawet na niepełnej batce stąd moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam! Mam problem również z magiem do cm.031 tylko, że mój polega na tym że wystrzelę kilka strzałów-kulki leca potek kilka "pustych" strzałów i znowu lecą. Co z tym zrobić? Takie zacinanie jak Twoje ("tykający" silnik), nie ma nic wspólnego z tym, gdzie i jak siedzi GB. Zawinił serwis który to składał, pochwal się kto to składał? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts