el polaco Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Niedawno kupiłem sobie komplet RACK Guardera i przy oglądaniu ładownic bardzo zdziwił mnie pomysł z przyszywaniem rzepów (tych haczykowatych) od wewnętrznej strony taśm mocujących ładownicę do panelu. Gdy dodać do tego usztywnienie tych taśm, to okazuje się, że bardzo ciężko przewleka się ją przez segmenty. Poza tym mam obawy, że ten rzep niszczy trochę taśmy. Czy jakaś szanowana firma stosuje podobny patent, czy to pomysł Guardera? Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 to tylko element obejścia patentu MOLLE ;-) kup w pasmanterii rzepa jakiegokolwiek koloru 25 mm lub 20 mm i zaklej ten na taśmie po kłopocie Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Tylko nie wiem, czy wtedy cała taśma nie będzie za gruba:P A może by po prostu powycinać ostrym nożykiem haczyki rzepa? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Testowałem kiedyś - rozwalisz taśmy w ten sposób - będą się rozwarstwiały bo szycie jest na całej długości przez 3 warstwy:dolna górna i rzep. Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 Czyli pozostaje zakup rzepów lub wymiana ładownic ;) Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Wydaje mi się że el polaco chciał ściąć same haczyki a nie odciąć całą taśmę(a to jak najbardziej się może udać) Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 No taki miałem pomysł, ale robiłem wstępne próby i zapowiada się bardzo czasochłonna robota. Spróbuję jeszcze z podgrzanym nożem, a jak nie będzie łatwiej to po prostu oderwę i rzepa i usztywnienie :P O ile się nie mylę to PALS zakłada montaż ładownicy przy pomocy pojedynczej (w sensie jednowarstwowej bez usztywnień) taśmy? Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Kontrakty które ja miałem miały usztywnienie... Takie jest życie że trzeba poświęcać czas :P Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 ja ma kilka takich ładownic i podłożenie rzepa nie pogorszyło właściwości montażu ładownicy. szybko i tanio Quote Link to post Share on other sites
el polaco Posted February 25, 2010 Author Report Share Posted February 25, 2010 Skoro sposób sprawdzony to chyba tak też zrobię. Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts