Wojtek_Z Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Witam Wszystkich. Noszę się z zamiarem przeniesienia "bebechów" z mojego TM 1911-A1 w poniższy zestaw: Guarder KIT Tutaj rodzi się moje pytanie, czy ktoś z Was już to robił, ew. zna link do jakiegoś tematu lub fotorelacji? Mi nie udało się znaleźć, a naprawdę szukałem. Zestaw jest z górnej półki, jednak ktoś mnie nastraszył, że bez pilnika się nie obejdzie.Podobno niektóre elementy trzeba dopasować bo szkielet Guarder'a jest zrobiony ciaśniej. Tak więc proszę o poradę na jakie ew.trudności mogę się natknąć i czy zabierać się za to samemu, czy lepiej wysłać do serwisu. Z góry dziękuję za wszelkie rady. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 po prostu częśći guardera nie pasują tak od razu z pudełka. Papier ścierny i komplet pilniczków i jazda. Przechodziłem to z zamkiem do hi capy. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 W linku który podałeś masz dokładnie zaznaczone co należy upie....rniczyć :). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Padaka, a ja Cię mogę zapewnić że jeśli zrobisz tylko to to nie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 (edited) ok. nie Twierdze że tylko to trzeba zrobić. Udzieliłem po prostu wskazówki autorowi posta - pytał czy :" to prawda że trzeba coś uciąć". Tak trzeba - link wskazuje że odpowiedź na Jego pytanie brzmi - TAK, i przybliża zakres tych "modyfikacji" :) Edited February 25, 2010 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Wojtek_Z Posted February 26, 2010 Author Report Share Posted February 26, 2010 Padaka, a ja Cię mogę zapewnić że jeśli zrobisz tylko to to nie wystarczy. Też właśnie tak myślałem, dlatego liczyłem na to, że ktoś może "rzuci" jeszcze jakąś radą. Zestaw dzisiaj do mnie dotarł, więc jutro zabieram się za upgrade. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 zamek na sete trzeba będzie dotrzeć do szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
Wojtek_Z Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 GOTOWE! Zajęło mi to większość Soboty, ale uporałem się. Przyznam, że trochę się trzeba namęczyć. O ile splanowanie sprężyny i ucięcie bolca (elementy zaznaczone w instrukcji) to PIKUŚ, to dopasowanie zamka do szkieletu nie jest już takie łatwe.Musiałem też zrezygnować z zamontowania krótkiego elementu prowadnicy przykręcanej do zamka "zegarmistrzowską śrubką", ponieważ ni jak nie dało się jej przypasować.Miałem wątpliwości czy bez niej wszystko będzie działać jak trzeba, jednak jak na razie nie ma żadnych problemów. Na koniec dodam jeszcze, że przed montażem warto sobie przygotować gwinty znajdujące się wewnątrz zamka i szkieletu (dokładnie dwa), lub zmienić śrubki na imbusowe.Wprawdzie otwory w częściach Guarder'a są nagwintowane, jednak śrubki wkręcają się bardzo ciężko a ich miniaturowe łebki błyskawicznie się obrabiają. Efekt końcowy jest baaaaaardzo zadowalający.Waga pistoletu znacząco wzrosła, głównie dzięki stalowej lufie zewnętrznej, no i ten wygląd matowej cieniutkiej oksydy w kolorze DARK GRAY . Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Rzuć fotki :D Quote Link to post Share on other sites
Wojtek_Z Posted March 4, 2010 Author Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Rzuć fotki :D No to wrzucam :-P Niestety na zdjęciach nie widać różnicy w odcieniach poszczególnych części. Pozdrawiam! Edited March 4, 2010 by Wojtek_Z Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Przyznaję, ładniutki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts