PanNiedzwiedz Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Witam, Mam pewien problem z moją EM4ką. Postaram się jak najdokładniej opisać problem. Zakupiłem ją mniej więcej 3/4 roku temu w Militaria.pl. Od tamtego czasu była już raz w serwisie. Niby usterkę naprawiono, ale przy okazji zepsuto przednią obudowę, za co nie zwrócono kosztów. Wtedy replika leżała w serwisie ponad pół wakacji, a jak wiadomo jest to najlepszy moment na tego typu rozgrywki. Problem wystąpił po raz drugi. Czy istnieje możliwość wymiany repliki na nową. Jeżeli nie, to co mogę zrobić aby przyspieszyć naprawę? Jednak najbardziej zależałoby mi na wymianę na nowy model. Proszę o konkretne przedstawienie artukułów prawnych na które mogę sie powołać przy oddawaniu sprzętu. Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 A co to, forum prawnicze? :| Quote Link to post Share on other sites
PanNiedzwiedz Posted March 6, 2010 Author Report Share Posted March 6, 2010 Może nie forum prawnicze, ale bardzo możliwe jest, że ktoś miał podobny przypadek i wie co w takiej sytuacji robić. Nawet jeżeli nikogo coś takiego nie spotkało, to może trafi się wśród tylu użytkowników jeden który zna prawo konsumenckie. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Poszukaj rzecznika praw konsumenckich, przeważnie pomaga w takich sytuacjach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts