Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 year later...

Czy ja wiem czy jedno z gorszych?

Rozmawiałem z chłopakami z Madonionu i bez przeszkód w tej samej cenie można wsadzić inne wzmocnione podzespoły ;)

Nie wiem jak to sie ma do tłoka czy ten wzmocniony ICS jest dobry ale sprężyne guardera 130 bez problemu mogą wrzucić w tej samej cenie a i inne części dostępne na sklepie pewnie wsadzą :)

Jeśli masz dwuczęściowy GB to możesz kupić gotową górną część, włożyć M130 do tego (chociaż, tłok tam jest do bani, z czasem pójdzie do wymiany - więc ja bym został przy M120). W tym zestawie możesz wymienić jeszcze głowicę cylindra. Ale niewątpliwą zaletą byłoby to, że miałbyś dwa warianty mocowe repliki - w każdej chwili mógłbyś przełożyć górę gb i mieć 300fps do cqb i 400 do lasu.

Link: http://madonion.eu/Zestaw_B_do_tuningu_M4_p491.html

Czy ja wiem czy jedno z gorszych?

Rozmawiałem z chłopakami z Madonionu i bez przeszkód w tej samej cenie można wsadzić inne wzmocnione podzespoły ;)

Nie wiem jak to sie ma do tłoka czy ten wzmocniony ICS jest dobry ale sprężyne guardera 130 bez problemu mogą wrzucić w tej samej cenie a i inne części dostępne na sklepie pewnie wsadzą :)

Właśnie całość rozbija się o to co powiedzieli chłopaki. Z całym szacunkiem do cełej ekipy Madonion'a ale wolę sam poskładać swoje bebechy. Co do samego tłoka czyli "wymiana tłoka na wzmocniony ICS" mam nadzieję że można w tej cenie mieć ten POM-owy a nie aluminium. Nie wiem jakiej jakości jest POM ICS-a, założyłem go do tuningowego boxa koledze jakieś 2 tygodnie temu. Działa do dziś, o jakości wypowiem się za jakiś czas.

jeśli ma to być zwykły wzmocniony czyli aluminium to polecam fotkę

img2702j.jpg

a tu fotka G&P POM przeleciał nie mniej niż 60 tyś. kulek na M150

obraz077b.jpg

Co do samego tuningu. Tłok tylko POM-owy, producent w zasadzie dowolny, sprężyna Guardera, prowadnica springa stalowa najlepiej nie zwężana, głowice DF lub inny renomowany producent, szczelna dysza. Nie kupuj zestawów Elementa, jakość totalnie chińska.

dysze shs'a są szczelne. Miałem z nimu doczynienia i powiem, że są supcio

ps.czy ja dobrze widzę? ta kupa na o-ring'u i reszcie tłoka to opiłki aluminium?

ps2. tłoki shs'a z metalową szczena lub nawet z 3 metalowymi zębaki też bedzie dobry a tańszy od innych :biggrin:

Edited by zaki123

Tak jak myślisz ta kupa to opiłki.

W temacie tłoków, SHS do dobra firma, testowałem zębatki i są ok, tłoków nie miałem okazji stosować. Jednak jeśli myśłisz o nylonowych to są godne polecenia jednak ich udarność jest znacznie mniejsza niż POMowych. Poniżej fotki dwóch nylonowych DF i POM G&P (poprzednia generacja, jest biały a nie kremowy jak obecne). Uszkodzenia wywołane przypadkowym użyciem zwalniacza springa, zwrotne uderzenie zębatki przecięło pomowy tłok a nylonowym oderwało cały przód.

obraz083w.jpg