hubercik95r Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Witam mam problem ponieważ zakupiłem ładowarkę (używaną): http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...12v_mw-689.html i gdy ładuję to dioda mruga a z tego co pamiętam nie powinna mrugać tylko cały czas świecić na czerwono :???: proszę o szybką odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 wyrzucic,kupić inną, lepszą. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 .. Wydaje mi się że zamiast wyrzucać lepszym wyjściem będzie oddać na gwarancje.. Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Podepnę się trochę pod temat-kiedyś dawno, jak jeszcze żyły dinozaury, czytałem, że można tą "ładowarkę" jakoś przerobić żeby ładowała mniejszym prądem, bo 500mA to zdecydowanie za dużo. Nie dawno przypomniałem,sobie o tym bajerze i chciałem to zrobić, jednak na forum już nic nie mogę znaleźć. Mógł by mi ktoś pomóc? :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 500mAh dużo ? dlaczego ? Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Do batki 1700 to IMO zdecydowanie za dużo. Powinno być max 170. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 A tam. Jeżeli to NiCd, to ładuje 0.3A, bateria i tak różnicy nie poczuje. Jeżeli ładowałbyś 3A, to faktycznie, coś nie tak. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 batkę 1700mAh możesz łądowac bez szkody prądem 1c. nie widzę problemu... Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 No dobra, dzieki. Po prostu gdzies przeczytalem ze najlepiej ladowac batke pradem 1/10c :D Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Bo te kiepskie chinskie tak sie laduje. Oni pewnie mowia o porzadnych ogniwach ktorych 1 C nie przypala. Chinskie spalaja sie gdzies po roku. Przynajmniej moje firefoxy wysiadly po roku i mam z 8 pakietow od znajomych ktore posiadaly (wszystkie stocki). Kup lipola nie bedziesz mial wiecej problemow ;) Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 O to sie nie martwie, bo wykosztowalem sie dosyc, ale pakiecik pozadny mam. Sanyo Ni-Cd 9,6V 1700mAh :). Teraz poprostu zanim nie dozbieram na nowa ladowarke to chcialem spytac co robic zeby to "cos" od batimexa nie zniszczylo takiej dobrej batki :D PS: sry za brak polskich znakow ;/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts