Aliant Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Mam takie małe pytanie. Czy w bundeswehrze nadal są używane takie pasy parciane? Jeśli tak to do czego i ewentualnie w jakich okolicznościach. Wiem że są 2 odmiany wąska 3,3cm i szeroka 5cm. Węższa jest do spodni, a szersza? Do parki? Quote Link to post Share on other sites
Cezarovski Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Mam takie małe pytanie. Czy w bundeswehrze nadal są używane takie pasy parciane? Jeśli tak to do czego i ewentualnie w jakich okolicznościach. Wiem że są 2 odmiany wąska 3,3cm i szeroka 5cm. Węższa jest do spodni, a szersza? Do parki? Wersję wąska z tego co mi wiadomo, używa się nadal jako pasek do spodni. Współczesne pasy mają (?) groszkową fakturę klamry. Cezary Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Tak, są nadal używane. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts