Gasparzinho Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Witam, mam mały problemik. Otóż po czyszczeniu i smarowaniu gearboxa ,po złożeniu wszystkiego zauważyłem ,że replika na trybie semi w ogóle nie reaguje. Na auto normalnie działa ,ale na semi silniczek (niewsadzony na miejsce) w ogóle się nie kręci. Mam hk416 od AGM, gb rozkręcałem pierwszy raz. Przy mechanizmie spustowym, ani przy selektorze raczej nic nie grzebałem (choć może przez przypadek coś przesunąłem... Nie mam pojęcia). Gdy wciskam spust na semi, to nie wchodzi on tak głęboko, jak na auto. Jeśli ktoś wie ,jak to naprawić ,to proszę o jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję P.S. Jutro strzelanka ,więc fajnie byłoby na semi pobiegać : D Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 źle założyłeś sprężynkę od łącznika styków. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted March 19, 2010 Author Report Share Posted March 19, 2010 Chodzi o tą na zewnątrz gb na płytce selektora? Wygląda na dobrze wsadzoną... Czy chodzi o jakąś sprężynkę wewnątrz? Wybaczcie mi moją niekompetencję ,ale dopiero zaczynam bawić się w te klocki :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 chodzi o sprężynkę wewnątrz gearboxa, łączącą plastik do którego są przylutowane kabelki z gearboem. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted March 20, 2010 Author Report Share Posted March 20, 2010 Rozkręciłem gb, sprężynka wyglądała na prawidłowo włożoną ,ale po jego złożeniu, gdy podłączyłem silnik luzem, to na semi też się teraz kręcił. Problem chyba rozwiązany, ale zaraz jeszcze poskładam go do kupy, sprawdzę i dam edita. Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted March 20, 2010 Author Report Share Posted March 20, 2010 Nie mogę edytować Wszystko działa ,jak powinno, dziękuję za pomoc i pozdrawiam : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts