Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nakolanniki alta

Recommended Posts

Pytanie do zorientowanych- czy wszystkie Alty mają metki? :P

Kupiłem na allegro nakolanniki "firmy Alta" od osoby prywatnej. Na zdjęciu wyglądały praktycznie jak to co wielu żołnierzy nosi na kolanach, ma te alta locki.

Przyszło do mnie myślę sobie nawet fajne, cieniutkie (mam też bijansy) wkład z jakiejś pianki wyściółka z takiej jakby cienutkiej gąbki (czasem różne rzeczy w pudłach, walizkach pewnie i repliki w pudle się okrywa czymś takim) po 3 nity(?) z każdej strony, sam pad z jakiegoś chyba dość miękkiego plastiku w dotyku trochę taki gumowy, oczywiście to sztywny plastik tylko w dotyku lekko 'gumowaty' :P Nakolanniki nówki. Ogólnie nawet fajnie się prezentują ale za Chiny (z których boję się że pochodzą) nie mogę znaleźć żadnej metki!

Tak więc proszę o pomoc osoby mające styczność z oryginalnymi Altami lub ich kopiami.

Kolega pokazywał mi zdjęcie swoich i miał metki na samych końcach pasków od regulacji ale a nóż łyżeczka okaże się że nie wszystkie je mają.

Jak na razie ich nie używałem w terenie

Jesli jest tak jak mówisz to albo to są [***] kopie albo straciły metki albo może jednak nie wszystkie (tak by było najlepiej dla mnie) je mają albo nie wiem co... :P

Jak porównuję je ze zdjęciem z >tej< aukcji (tam to chyba są prawdziwe?) to z wyglądu identyko, nawet jest taki prostokąt u góry na plastiku (trzeba się przyjrzeć)

W sumie co będę... niżej link gdzie ja kupiłem, wiem że cena bardzo atrakcyjna (praktycznie 2x mneijsza od cenowej) ale z wyglądu nawet nie kopia tylko klon (w przeciwieństwie jak do >tego< badziewia)

http://allegro.pl/item932683719_nowa_nakolanniki_alta.html

[A kulturalnie nie umiesz?]

Edited by Foka

Hehe rację to ty na 100% masz, wyedytowałem posta w tej samej minucie co ty dałeś odpowiedź, sorki trochę późna godzina ;)

Z tymi różnymi partiami to na coś w ten deseń liczę :F Mam nadzieję że to forum pozwoli mi zweryfikować prawdę

a teraz idę spać zanim więcej głupot napiszę... :lol:

Luuuuuuuuuuuz zią. Lansuj, lansuj, bez metki nie ma lansu, bo to dolnosląskie gdzie lans grubym musi być. ;)

Poważnie, zobacz czy nie masz śladów ucięcia. Na pocieszenie dodam, że nie widziałem podróbek altów.

Poza tym to stary model, w nowym Altalock ma nieco inny kształt. Zamiast tych "wąsów" zatrzaskujących się na pinie są takie uwypuklenia z otworkami.

Stare:

http://ee.ar15.com/uploadImages/20090903/8...368120_File.JPG

Nowe:

http://www.bowerstactical.com/store/images/ALT-K.jpg

Więc może stąd wynika brak metek.

Kopie Alt sprzedawał jako pierwszy BJ System, jeszcze w 2006 roku.

Edited by Punisher

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

O lans to tutaj najmniej chodzi bo ja właśnie z tych dziwnych co nie mają tej potrzeby (sic!) tylko raczej przymiarka do reko i jakość (jak pisałem jeszcze ich nie używałem)

Kurcze te krakmanowe nawet ładny obrazek mają ale jeśli zdjęcie nie kłamie to one mają bardzo okrągłą skorupę a oryginały bardziej podłużną

Oba są chyba prawe, przynajmniej jak je zakładam to zapięcie z prawej na obu jest

Jeśli to są stare alty to chyba lepiej- celuję w reko z ok 2004/05