Guest gecko123 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 (edited) Nie wiem jaką broń wybrać. Którą z konfiguracji polecacie? Steyt Aug A1 CA 1050zł Model: Steyr AUG A1 Military Producent: Classic Army Kaliber: 6 mm Pojemność magazynka: Hi Cap 330 kulek Długość lufy: 51 cm Energia kinetyczna: 1J Prędkość początkowa: 95m/s Waga: 3350g Kolor: czarny + zielony Hop Up: TAK regulowany Selektor ognia: TAK - ciągły - pojedynczy Pasujące baterie: SteyrAUG + Tuning Gold Plus 249zł - wymianę sprężyny na M120, - wymianę głowicy tłoka na wzmocnioną łożyskowaną, - wymiana głowicy cylindra na wzmocniony, - wymianę dyszy na uszczelnioną, - wymiana lufy na precyzyjną, - wymiana gumki HopUp, - pozycjonowanie zębatek, - smarowanie zębatek oraz cylindra, -gumka hop-up silikonowa - lufa precyzyjna Cały ten zestaw byłby zakupiony w sklepie specshop.pl. Z tej strony pochodzą też te dane. Free Float Heavy Barell Rifle 20 1033zł Dane techniczne: Prędkość wylotowa kulki Ok 300/320 fps- mierzone na kulkach 0,20g za pomocą chronografu SPEEDER 2000 (Guarder) Waga karabinu bez magazynka: 2890g Korpus (body): Wykonany z metalu Długość: 97cm Magazynek: Hi-Cap na 190 kulek Pasująca amunicja: kulki 6mm Hop-up: Tak, regulowany (metalowa komora) Typ pasującego akumulatora: Large Zalecane napięcie akumulatora przez producenta: 8,4V Gearbox: wersja 2 - łożyska kulkowe 7mm Długość lufy: 509mm Wymiar wewnętrzny lufy: 6.06mm Pełen opis ze sklepu http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2430] + Tuning I poziomu 250 zł Repliki M4/M16 King Arms posiadają już wzmocnione części GB takie jak: - łożyska kulkowe 7mm - Wzmocniony tłok - Wzmocniona, uszczelniona dysza - Wzmocniony popychacz - Wzmocniona głowica tłoka. Wzmocnienie repliki obejmuje: - Sprężyna M110 o niejednakowym skoku (Guarder) - Wzmocniony cylinder (Deep Fire) - Aluminiowa, głowica cylindra CNC (Deep Fire) - Metalowa łożyskowana prowadnica sprężyny (Deep Fire) Dodatkowo zostają przeprowadzone prace: - Skorygowanie podkładek pod zębatkami. - Prace mechaniczne mające na celu zmniejszenie ryzyka blokady tłoka w tylnym położeniu. - Przesmarowanie. - Sprawdzenie oraz przestrzelenie repliki. + Luneta za 250-300zł Całość oprócz lunety (tą kupiłbym później) zostałoby zakupione na stronie asg-shop.pl Proszę o opinie o obu replikach, mile widziane też inne propozycję w tym przedziale cenowym. Uprzedzam, że nie kupię popularnej broni typu M4, AK47, czy gieta. Po prostu chce mieć coś orygnialnego, wyróżniającego się, ale w miarę rozsądnej cenie. Z zakupem mogę wstrzymać się 1-2miesiące maksymalnie, więc czekanie na nowości raczej odpada. P.S.: Ceny replik nie objemują baterii i ładowarki! Edited April 11, 2010 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
szuszpl Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Kumpel ma auga co prawda z TM, ale różnice między CA a TM jak dla mnie minimalne. Zaletą auga jest na pewno wyważenie, wymiary, długość lufy jak w m16 (509mm), uniwersalność. Do wad to rączka, którą złamiesz po tygodniu, dostępność części i ich nieco wyższa cena, komora na baterię wymagająca modyfikacji by wetknąć tam baterie o normalnej wielkości. Sam wahałem się pomiędzy tymi modelami, bo strasznie mi się podobały. Wybrałem eMkę, bo sprawia wrażenie dużo bardziej wytrzymałej, wykonanej z lepszych materiałów, części łatwiej dostępne (tym bardziej że mieszkam jakieś 5 min od asg shopu i nie ukrywam, że opieram się na ich asortymencie) i po prostu podobała mi się bardziej. Minusem eMki są jej gabaryty, które skutecznie utrudniają/uniemożliwiają zabawę w CQB. edit: w cenie level I asg shopu jest jeszcze gumka systemy Edited April 13, 2010 by szuszpl Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Jak jest z awaryjnością tych modeli? Szczególnie body, bo w AUG'u to niby solidne tworzywo, ale mam większe zaufanie do metalowych części. Czy M'ka nie jest trochę długa? Nie jestem zbyt wysoki i boję się, że będzie mi trudno używać takiego karabinu. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Nie bierz AUGa. Jest niewygodny, dla mnie cholernie źle wyważony. Kiepsko się go trzyma. Trzymałem w ręce KA i jest bardzo fajny jeśli chodzi o powyższe kwestie. Są tematy o obu replikach. Zawsze więcej info. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Dobra, biorę M'kę. AUG się podoba, ale walory użytkowe są wątpliwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts