maciej_el Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Podczas cofania się zamka wszystkie kulki wyskakują z magazynka. Co może być tego przyczyną i jak można to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Wyrobiły ci się szczęki magazynka. Miałem tak samo. Najprostsza opcja to wymiana szczęk. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ostatnio miałem to samo, okazało się że jedna szczęka u podstawy ma lekkie pęknięcie. Dlatego szczęka się minimalnie odchyla i wywala kulki. Gdzie można tą część dostać ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Capri Powinno pasować. Ewentualnie pisz do krakmanów jak nie chcesz czekać na dostawę - ktoś, kiedyś mówił, że mają. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Sądząc po wyglądzie nie podpasuje, mail do krakmanów poszedł (do gunfire'a też). Czy bb chamber może mieć lekki luz ? (minimalnie ruszać się na boki). Możliwe, że z czasem się luzuje i uderza w szczęki wyłamując je ? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 EDIT: Szczęki są dostępne u Krakmana, dziś przyszły, zamontowałem i chodzi jak marzenie. Warto dodać, że część jest z lepszego materiału niż stock (może mam mag Igen i dlatego) i co ciekawe element odpowiadający za wypychanie kulek już nie napiera na jedną ze stron szczęk tylko idealnie się w nie wpasuje nie powodując żadnych naprężeń. Część ta jest również "ciaśniejsza" (stock nawet po ściśnięciu palcami taki nie był). Przy montażu należy pamiętać o nasmarowaniu uszczelki górnego zaworu żeby gaz nie uciekał podczas strzelania bokami. PS: Gunfire odpowiedział, że takowej części nie mają. Quote Link to post Share on other sites
maciej_el Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 Ciekawe dzisiaj dostałem od nich odpowiedź że nie mają szczęk magazynka do tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Może im się już skończyły. Quote Link to post Share on other sites
maszew Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Ja swoje skleiłem kropelką - trzymają, w drugim zaś jedną ogrzałem zapalniczką i trochę przygiąłem - też działa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts