Macias13_84 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 pytanie jak w temacie, szukałem na forum i w necie ale nie znalazłem informacji. Znalazł ktoś sposób na wyeliminowanie luzów frontu od hk416 produkowanego przez AGM? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Mocniej dokręcić śrubę pod szynami albo w wycięcia łączące szyny na grzbiecie komory zamkowej włożyć cienką blaszkę, np. z puszki po piwie. Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted April 16, 2010 Author Report Share Posted April 16, 2010 AGM niestety nie ma zamka na grzbiecie RIS'a taki bonus od chinoli :( dokręcanie śruby też nic nie daje bo i tak lata na boki, niedużo jakieś 2-3mm ale dyskomfort jest Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Jeśli budowa frontu w AGM jest taka jak w JG to musisz zdjąć orisowanie, owinąć tą grubą część lufy, na której właściwie trzyma się orisowanie, taśmą teflonową lub izolką i naciągnąć na to znowu risy. Taśmy dawaj z umiarem, jedna warstwa izolki to max. Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted April 16, 2010 Author Report Share Posted April 16, 2010 Już mam tak zrobione, risy zdrapują warstwę grubszą niż jedna warstwa a i atak latają, może warto spróbować założyć panela na risa z góry Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Spróbuj owinąć śrubę, żeby ciaśniej siedziała w tym rowku. Jak będę w domu jutro wieczorem to rozłożę zwoje hk i zobaczę jak to wygląda bo już dokładnie nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted April 17, 2010 Author Report Share Posted April 17, 2010 Poszedłem po najmniejszej linii oporu - przesunąłem Eotecha do przodu Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Wymień śruby na większe i dłuższe, do tego porządna nakrętka na koniec. Jeśli to nie pomaga to jeszcze patent z taśmą. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts