Azur Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Witam Nabyłem owego Magnifiera na taiwangunie. Próbuję zgrać go z "aimpointem" z tarczy.pl. Kolimator siedzi sztywno, nie przemieszcza się. Mam taki problem, że za każdym razem, gdy użyję przy magnifierze tego montażu składanego na bok, gdy przywracam lunetę na swoje miejsce kropka jest w innym miejscu. Dokręciłem wszystkie śruby, próbuję usztywniać - nic. Czy możliwe, że to coś z optyką, np soczewki mają luz? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Może to dlatego, że ten "aimpoint" nie jest kolimatorem? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 (edited) Ten magnifier ma trochę luzów i o ile dokręcenie nie pomogło, to musisz się z tym pogodzić. Plus jest taki, że mimo wszystko kropka i tak zawsze jest na celu. Edit. Ajjjj, zakładam, że mówisz o tym FTS? Edited May 2, 2010 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 2, 2010 Author Report Share Posted May 2, 2010 Tak. Obecnie problem jest teoretycznie rozwiązany, mianowicie owinąłem taśmą element zatrzasku przez co Magnifier ląduje w mniej wiecej tej samej pozycji i nie rusza się. Nie ma już takich odchyłów jak były. Na razie nie chce mi się znowu kombinować, ważne, że działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts