dudziak Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam, Zastanawiam się nad takowym rozwiązaniem: Tuningowałbym m15a4 CA w asgshop.pl level III LINK ale nie chciałbym uzyskać aż takiej mocy (około 470fps), była by możliwość zmniejszenia mocy poprzez włożenie słabszej sprężyny? Jak by to się sprawoło? Czy jest w ogóle taka możliwość? Tuning innego levelu nie wchodzi w grę z rożnych powodów. PS szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem, jeśli już taki był to proszę o przekierowanie i z góry przepraszam. ;) Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Szczerze mówiąc jakbys miał bebechy przystosowane pod mocne springi a wstawilbys slabszą sprężyne to częsci by Ci się wolniej zuzywały i być możę miałbys wiekszą szybkostrzelność tzw RoF. Quote Link to post Share on other sites
dudziak Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Chodzi o to, ze grając nie chciałbym nikomu zrobić "krzywdy", a moc 470fps to trochę dużo... Zresztą z tego co mi wiadomo to taka moc jest zabroniona na zlotach, ile średnio wynosi ograniczenie mocy replik? (jeszcze na żadnym nie byłem ale już planuje w jakimś wzięcie udziału) :killer: Wie ktoś ile fps miałby karabinek : - Wzmocniony zestaw zębatek - Super Torque Up (Classic Army) - Wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny (Guarder) - Wzmocniony, poszerzony cylinder (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, głowica cylindra - podwójnie uszczelniona (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, łożyskowana głowica tłoka (Guarder) - Wzmocniona, poszerzona, uszczelniona dysza (Guarder) I do tego sprężyna np. M110 (Guarder)? Czy jedynym efektem takiej zmiany było by zwiększenie szybkostrzelności i zmniejszenie mocy? PS dzieki za odp. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 m110 guardera + borek + podwójne łożyskowanie - jakieś 380-400 fps jak porządnie złożone. Z zębatkami STU nie licz na jakąś zabójczą szybkostrzelność. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 (edited) Z zębatkami STU nie licz na jakąś zabójczą szybkostrzelność. STU CA dają świetny ROF . Miałem z 3 lata temu Mke z LVL 3 i M120 guardera ( przynajmniej przez jakiś czas bo i M110 i M130 tam wkładałem ) stabilne 440 FPS , do tego lufę promyka 509 mm i działała pięknie , jej żywot przerwał dopiero pęknięty GB ale to już po bardzo dużym przebiegu . Śmiało możesz brać ten zestaw a za rok , dwa wymienić jeszcze szkielet na wzmocniony . Edited May 5, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
dudziak Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 (edited) dzieki za pomoc :uśmiech: temat do zamknięcia ;] Edited May 6, 2010 by dudziak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts