Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Splinter Cell: Conviction

Guest Mati13k

Recommended Posts

Guest Mati13k

Witam. Dziwne, że nie powstał jeszcze temat o SCC, szczególnie, że to bardzo wyczekiwana gra, lubiana przez wielu fanów skradanek i nie tylko. No więc zakupiłem, zacząłem grać. Grafika świetna, wymagania nie za duże, ale sterowanie... Matko! Co to za gra. Zupełnie coś innego niż poprzednie SC. Naciskam PPM, a tu nagle Fisher skacze za osłonę niczym Bad Boys..... :???: Nie da się normalnie i płynnie grać, tak jak w poprzednie części.

Jakie są Wasze opinie?

Mam wersję na X'a. To cholerne sterowanie xD Nigdy nie mogłem się do niego przyzwyczaić :D Gra sama w sobie to nadal moim zdaniem SC ;) Brakuje mi multi takiego, jakie było w poprzednich częściach - to co dali teraz do mnie nie przemawia :/

Guest Mati13k

Już kończę 2 misję i wreszcie się nauczyłem! ;-) Po prostu trzeba skakać od osłony do osłony, pojedynczych wrogów eliminować w walce wręcz, a co za tym idzie - pary można likwidować kombosem. :-P

PS Grim była szatynką, a tutaj ją wybrzydzili :(

O dziwo momenty bez Sama Fishera są w grze najlepsze. Coop to cud. Mam wersje na Xboxa i gram praktycznie tylko online. A co do singla to ja nie miałem problemów ze sterowaniem, może dlatego że to pierwszy splinter w jakiego gram, klimat też zniosłem, choć słyszałem że gra stała się dużo mniej skradankowa.

Guest Mati13k

Ja jestem fanem od jedynki. W SCDA był lekki szok w porównaniu do poprzednich części, w tym kultowego SCCT, a tutaj po opanowaniu sterowania mogę powiedzieć jedno: szok był jeszcze większy, kiedy 1. raz zagrałem. Pomyślałem sobie, oho - pewnie jakaś wymodelowana pokazówka. A tu nagle zaczyna się normalna gra, lecz grafika się nie zmienia. Szok! Takiego klimatu dawno nie było. W SC historyjka nigdy nie była liniowa, ale tutaj to pogmatwany scenariusz. Trochę zajeło zanim to wszystko się ułoży. Aktualnie jestem w misji, gdzie mamy podsłuchiwać szefa Echelon'u na zlecenie prezydent.

Guest Mati13k

Przepraszam, zapędziłem się. Jednak wierz mi - scenariusz jest taki, że mój spoiler odczujesz dopiero w misji, którą opisywałem, więc żadna strata dla Ciebie. Jeżeli grałeś w poprzednie SC i znasz historię Sam'a wraz z córką, to ta gra Ci przypadnie do gustu. Jeżeli nie, to możesz się nie połapać. Miłej gry ;)