turntablized Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Szukając ostatnio busoli trafiłem na ten oto sprzęt -> http://www.asmc.de/en/Orientation/Compasse...pass-new-p.html Ja wiem że dobry niemiecki sprzęt swoje kosztuje ale ten kompas jest droższy od cammengi z trytem. A jako że po niemiecku słowa nie rozumiem proszę o jakieś info w sprawie bo może warto sobie odłożyć na to cacko. Edited May 21, 2010 by turntablized Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Wyglada na to, ze ten kompas nie ma niczego niezwyklego. Po prostu kawal dobrego, niemieckiego kompasu. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Warto jedynie poszukać na ebayu, bo poza dobrą jakościa i kontaktowością to "normalny" kompas z chorą ceną. ;-) Opis to: "wytrzymała obudowa wykonana metodą odlewu ciśnieniowego z lekkiego niemagnetycznego stopu metalu, obrotowa tarcza, precyzyjnie ułożyskowana igła, chromowane lusterko z szczerbinką." Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Zgadza się - to asmc dało zaporową cenę. Na ebayu ten kompas można mieć spokojnie za kilkadziesiąt EUR. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Nie tylko ASMC, bo w innych sklepach ceny są podobne. Na ebayu ceny są na poziome 50-70 Eur, co nie zmienia faktu, że pojawiaja się rzadko. Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted May 26, 2010 Author Report Share Posted May 26, 2010 Jeszcze tylko pytanie nie mają one trytowego podświetlania ? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Podświetlenie jest, ale z jakiego materiału dokładnie nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Co możecie powiedzieć o tym kompasie ? Wiem, wiem, wiem, niekoszerny ale wygląda solidnie i ma bardzo atrakcyjną cenę :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Ma błędne wskazania - czasami nawet o kilka stopni. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 OK, a który z tych radziłbyś? Tylko bez przesady z ceną, łyknę tak do 100 :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Jak chcesz coś niedrogiego, dobrego i kontraktowego to jedynie Silva model Ranger 27: http://www.sklep.napieraj.pl/product-pol-333-Kompas-Silva-Ranger-27.html Ronin Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Dzięks, tak zrobię :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts