John Petrucci Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 witam mam niestepujące pytanie czy fula zewnętrzna w cm 031 jest wymienialna? tzn czy można ja bez problemu wyjąc i wsadzić inna ? np taka http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...4_p_j-1448.html pytam ponieważ uszkodziłem swoja lufę i będę musiał kopic nowa Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Jest wymienialna. Wysyłasz do sklepu oni ci wymienią. Tylko muszą dobrze dobrać lufę bo są 2 standardy TM i VFC. Ty masz CM więc TM. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 hmm a mógłbym to zrobić tak ze wyśle do krakmanow i oni mi to wymienia bez straty gwarancji? bo u nich mam gware ogólnie trochę bardziej opisze sytuacje po stzelance karabinek zaczął mi strzelać krzywo i tłumik płomienia ruszał się na boki przy dotknięciu go.. od jego ustawienia zależało w która stronę skręcają kulki... wiec postanowiłem go odkręcić... ktoś mi powiedział ze tam jest lewostronny gwint, no i był... ale niestety pod tłumikiem była taka cześć która powiększa gwint i ona miała lewostronny gwint i była zabezpieczona śrubka żeby się nie odkręciła sama... no i przy odkręcaniu ta śrubka mi pochrzaniła gwint na lufie... jak zorientowałem się co się dzieje to przestałem odkręcać ale niestety sporo tego gwintu jest popsute.. doradzi mi ktoś co z tym zrobić? teraz tłumik mam przykręcony i rusza się na boki lekko co mnie drażni ;p Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Możesz założyć trochę taśmy teflonowej na gwint i nakręcić tłumik, ale zrób to dobrze bo będą Ci kulki skręcały (z tego co mówisz), jeśli uszkodziłeś karabin to jest wina twojego użytkowania, więc nie wiem czy coś z tym zrobią. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 (edited) wiem ze mojego :) chciałem żeby po kosztach normalnych mi to zrobili tylko ze bez straty gwarancji a jak odkręcić ten tłumik teraz? jak kręcę w jedna stronę (prawą) to mi się piłuje gwint a w druga (lewą) to mi się dokręca do końca i staje a nie chce tego brać na sile (tak jak powinno się) ponieważ mam zryty ten gwint na lufie... dla wyjaśnienia tłumik do ak 74 skalda się z 2 części http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...k74_cm-538.html zryty gwint mam pod ta mała która nakręca się na lufę Edited June 6, 2010 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 6, 2010 Author Report Share Posted June 6, 2010 czy jest jakiś sposób naprawy takiego gwintu? są specjalne kleje do metalu które po zastygnięciu można szlifować i formować jak metal, nawet mam w domu coś takiego pomyślałem ze pokryje nim gwint a potem przejadę narzynka 14 mm lewostronna czy coś takiego zda egzamin? czy ten gwint jest inny? jeżeli tak to jaki skok tego gwintu jest? a może ktoś ma inny pomysł na naprawę? Wojdatuz taśma teflonowa to rozwiazanie chyba nie będzie dobrze tego trzymać, mimo wszystko spróbuje :) tylko muszę skombinować odpowiedni kluczyk alby odbezpieczyć te druga cześć tłumika aby nie zryć tego gwintu do końca Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 wiem ze mojego :) chciałem żeby po kosztach normalnych mi to zrobili tylko ze bez straty gwarancji Gwarancje masz na sam gearbox, jest na nim plomba, dopiero zerwanie tej plomby powoduje utratę gwarancji. Części zewnętrzne możesz wymieniać i niema to wpływu na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts