lepcio Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 (edited) Witajcie. Ile kosztuje zmiana m15a4 spr na wersje krótszą. Jak na obrazku. I czy można to często zmieniać. Zamianę części "A: na część "B" Edited June 19, 2010 by lepcio Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 (edited) Można zamienić, cza kupić lufę M4kową, konwersję RIS M4, krótszą preckę. Zobacz ile kosztują te wszystkie części na ASGSHOP.PL albo SPECSHOP.PL EDIT: Cała konwersja na M4A1 na ASGSHOP.PL kosztuje 429zł Edited June 19, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Ile kosztuje zmiana m15a4 spr na wersje krótszą. Sama zmiana to koszt odpowiedniego klucza, do odkręcenia delta ringu. I czy można to często zmieniać. Myślę, że nawet 100 razy dziennie, jak masz obie konwersje. Co do zasady najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie dwóch górnych połówek body z dokręconymi odpowiednimi frontami oraz dwie komory z założonymi gumkami i lufami odpowiedniej długości. W takim wypadku zmiana to minuta roboty. Quote Link to post Share on other sites
lepcio Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 Mam jeszcze jedno pytanie. Mam mieć taka replikę jak na obrazku "A" czyli m15a4 spr od CA. I czy będzie wygodna.? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 (edited) No raczej jak każda M16, tylko po pewnym czasie będzie ci się wydawała za długa, ale ogólnie wygodna replika tylko jakieś okładziny ris byś musiał sobie załatwić. Ale ogólnie bardzo wygodnie się celuje na kolbie stałej. Edited June 21, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Posiadam M16A4 RIS ale G&G. Jak dla mnie używa się jej bardzo wygodnie. Szczególnie jak wspomniał Maza, po założeniu paneli 3 RIS (boki i dół) trzyma się naprawdę bardzo dobrze. Lecz w przeciwieństwie do Mazy mi się za długa nie wydaje :) Quote Link to post Share on other sites
lepcio Posted June 24, 2010 Author Report Share Posted June 24, 2010 No ja mam wersje bez RIS, jak będzie mi potrzebna to kupie. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Ja z SIG 522 przerzuciłem, dlatego mi się wydawała za długa ;). Quote Link to post Share on other sites
lepcio Posted June 26, 2010 Author Report Share Posted June 26, 2010 No ja mam ta przypadłość że mam 190cm wzrostu, taki "over size" a m4 czy tactical carbine wydaje sie za krotki. A wy jakie macie wrazenia z rifl'ów. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Mój współlokator jest mniej więcej Twojego wzrostu i używa spr mk12. Mówi, że dla niego to jest wygodny rozmiar repliki. Ja mam m16a3/m4 (zmieniam konwersję w zależności od potrzeb) i uważam, że niema nic bardziej wygodnego niż m4 ze stałą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
lepcio Posted June 28, 2010 Author Report Share Posted June 28, 2010 Zawsze mogę sobie dokupić tą konwersje. Ale sądzę że będzie idealna długość. Dzięki wszystkim i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts