rocky3333 Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Posiadam SWD jg z metal body i pewnego dnia podłączyłem aku strzeliłem pare razy a z miejsca gdzie jest aku uniosla sie mini chmurka dymu , p oparu godziniach podlaczylem znowu aku repilka oddala 2 strzaly na ogniu pojedyńczym i przestała strzelać , co może być przyczyna i jaki jest minimalny koszt naprawy ? Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Przyczyną jest rozwalony akumulator. Minimalny koszt naprawy to koszt baterii. Pamiętaj, oszczędny płaci dwa (lub więcej) razy. Najtańsza batka ładowana ładowarką z zestawu nie pociągnie długo, najlepiej, jak kupisz dobrą baterię i ładowarkę mikroprocesorową. Będzie to większy wydatek, ale batka ci posłuży dłuższy czas, więc wyjdziesz na plus. PS. Trochę myślenia człowieku... Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 zapomniałem dodać żę replikę sprawdziłem póżniej na akumulatorze kumpla i nadal nie strzelala Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 To sprawdź na akumulatorze koleżanki. Tzn. powinien być mocniejszy, nie znowu jakiś chiniol. A tak w ogóle, to powiedz może, co DOKŁADNIE się dzieje z repliką po naciśnięciu spustu? Dźwięki jakieś? Jeśli nie ma żadnej reakcji to bardzo możliwe, że przepaliłeś bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 żadnej reakcji , nie ma tego charakterystycznego kliknięcia jakie jest gdy odlączymy aku Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Charakterystyczne kliknięcie przy odłączaniu batki?! Może gdzieś masz jeszcze przebicie...? Sprawdź bezpiecznik, całe okablowanie, czy nie ma gdzieś zwarcia, odkrytych kabelków. Może masz jeszcze rozgięte styki w konektorach. Kurcze, ale żeby jakieś kliknięcie było przy odłączaniu... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Pewnie bezpiecznik zjarało. Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 chodzi o klinknięcie gdy nacisniemy spust kiedy już aku nie jest podlaczone , to teraz nie ma tego klikniecia Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Musisz dostać się do GB i podwadzić lekko ten ruchomy element łączący styki. Miałem taki wypadek w cymkach 028 i 031, strzelam, że to będzie to Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts