Miszczo Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Witam Dzisiaj po naładowaniu baterii, naciskam spust i słyszę tylko, że silnik pracuje, ale coś go blokuje - lekkie uderzenie i nic... Podejrzewam, że coś się zacięło - może tłok, ale nie jestem pewien. Co to jest i czy da się to jakoś łatwo naprawić - bez ingerencji w gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 29, 2010 Author Report Share Posted June 29, 2010 Temat można zamknąć, bo problem się rozwiązał - był to zablokowany tłok. Na szczęście nie trzeba było ingerować w GB, bo zrobiłem to trochę na siłę, ale działa - trochę pomęczyłem baterię, aż w końcu przepchnęła tłok i teraz śmiga jak należy. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 I znowu Ja... Znowu mam problem tym razem inny - kulki z mojej repliki wylatują na 5m. Nie wiem co może być przyczyną, ale po "naprawieniu" poprzedniej usterki ( patrz posty wyżej ) zmienił się odgłos repliki podczas strzelania, a potem spadł zasięg ostro. Spojrzałem na połączenie Komora - Dysza i miedzy nimi jest ok. 5-6mm szpary. Czy tak powinno być ? To by się zgadzało, że replika tak bardzo traci na zasięgu, ale głos GB od tego się nie zmienił... Prosiłbym o pomoc w diagnozie, bo nie wiem nawet na czym stoję :/ Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Albo coś w GB trzasnęło i padła szczelność. Albo powstał standardowy problem, że ułamał Ci się plastik trzymający komorę. Sprawdź najpierw komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 Ale pod jakim kontem - czy nie ma nic ułamanego ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 zdejmij gniazdo magazynka. widać wtedy dyszę, komore, blok gazowy. pytanie czy komora nie przesuneła sie do przodu( w bloku gazowym uległy uszkodzeniu zaczepy komory) Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 Nie mam czasu, żeby iść do kolegi porównać położenia komór Hop-up, więc dam Wam zdjęcie - sami ocenicie czy się przesunęła. Zdjęcie Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Link nie działa. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 1, 2010 Author Report Share Posted July 1, 2010 O tak będzie dobrze 8) Ale czy pęknięta komora ( jeśli rzeczywiście jest ułamana ) zmieniła dźwięk repliki ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Bez rozebrania GB nic Ci nie powiemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts