darkness24 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Witam, posiadam replikę MP5 od JG, którą wczoraj rozbierałem w celu wymiany okablowania. Po złożeniu okazuje się, że replika nie działa, a dokładnie to zacina się tłok tzn. tylko trochę naciąga sprężynę (stockowa) i dalej ani drgnie mimo, że działa na baterii 9.6 naładowanej. Czy może to być wina złego podkładkowania ? Bądź czegoś innego ? Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Możliwe, że masz za duży opór na kablach. Jakiej grubości to nowe okablowanie? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Albo rzeczywiście źle spodkladkowane zębatki... rozbierz gb jeszcze raz i spróbuj ruszyć zębatkami bez sprężyny i zespołu cylindra, ale koniecznie na skręconym gb (przynajmniej 2 śrubki). Zębatka tłokowa powinna zrobić swobodnie 2-3 obroty. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted July 1, 2010 Author Report Share Posted July 1, 2010 Opór na kablach raczej nie bo wcześniej wstawiłem SP120 i strzelał normalnie do momentu w którym się zacięło więc pomyślałem nad mocą i wstawiłem starą sprężynę, pierwszy problem jaki się pojawił to, że bez wciśnięcia spustu sam strzela po podłączeniu baterii, ale jakoś to zlikwidowałem ( nie wiem jak ale spoko ), lecz gdy złożyłem drugi raz wszystko było w porządku lecz znowu się zacinał, bardzo możliwe że podkładki mi się pozamieniały po rozbieraniu. PS. Jednak może i okablowanie, to od razu zapytam jakiej grubości powinno być ? Jeżeli dobrze pamiętam to 2mm(2) tak ? Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Jeśli się mieszczą to mogą być 2mm im grubsze tym lepsze, co najmniej 1mm powinny mieć. Ale jeśli replika strzelała po podpięciu batki to masz gdzieś przebicie. Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted July 1, 2010 Author Report Share Posted July 1, 2010 Kupiłem kable 1,5mm ale okazały się za grube i gdy gearbox'a zamknę to w którymś miejscu gearbox przecina kabel i jest przebicie, że albo w ogóle nie strzela albo strzela ciągle. Dziś pojadę i kupię kable 1mm te na pewno będą dobre i zobaczymy co z tego wyjdzie. Byłbym zapomniał, poprawiłem podkładkowanie, teraz jest już dobrze, zostały tylko kable . Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted July 2, 2010 Author Report Share Posted July 2, 2010 Dzięki wszystkim za pomoc :) Problem rozwiązany. Okazało się, że podkładkowanie które robił fachowiec było złe oraz okablowanie które wymieniłem na 1mm i teraz już wszystko jest w porządku :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts