pucus Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Siemka !! Zastanawiam się nad zakupem snajperki miałem już karabin wyborowy AEG ale mi nie odpowiadał wole zamki cztero taktowe ;] mam jakąś tam wiedzę na temat sprężynowych snajperek w sęsie jak rozebrać i dobrze złożyć więc z tym nie będzie problemu . W ASG siedze od dobrych dwóch lat ( żeby nikt nie wyskoczył snajperka zła na początek XD ) Posiadam m4 najnowszej generacji KWA więc replikę pożądną mam ale chce czegoś dłuższego wpadło mi w oko l96 Wella jak myślicie opłaca sie kupić np jakąś używaną za ~350zł ?? i wpakować Komore hopka PDI 300zł Precka promyka 280zł gumka czarna systema Energy 30zł Sprężyna Guarder M170 80zł Prowadnica sprężyny LL 125zł Tłok LL 240zł dodatkowo zaleje klejem spust jak nie wytrzyma tej sprężyny to kupie spust G&H za 300zł Czyli razem ze spustem ~1700zł a bez niego ~1400 Czy opłaca się tyle pakować w taki komplecik ?? ile wyciągnę na tej sprężynie (fps) przy tej kombinacji ?? co jeszcze wymienić aby zasięg i celność wzrosły ?? Z kasą nie powinno być problemu bo części kupować będę kiedy mi wpadnie kasa na czasie mi nie zależy bo jak już wspomniałem mam emke KWA A może zaproponujecie jakąś inną replikę ?? Oczekuję opinie osób doświadczonych oraz posiadających tą lub polecaną replikę POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 sądząc z listy części nie wiesz za bardzo co jest potrzebne czyli nie przeczytałeś tematu o warriorze. Przeczytaj a rozwieje to wszelkie Twoje watpliwości. Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 5, 2010 Author Report Share Posted July 5, 2010 sądząc z listy części nie wiesz za bardzo co jest potrzebne czyli nie przeczytałeś tematu o warriorze. Przeczytaj a rozwieje to wszelkie Twoje watpliwości. Przyznam szczerze ze nieśpieszno mi czytać 120+ stron ;] Ale cóż ok jak mus to mus :] Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 zawsze możesz zrobić m14 na snajpę semi only najlepiej cymy lub TM'a Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Tak, za 1700zł... Zastanów się kolego zanim walniesz jakąś "radą". Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 5, 2010 Author Report Share Posted July 5, 2010 (edited) zawsze możesz zrobić m14 na snajpę semi only najlepiej cymy lub TM'a Człowieku czytaj ze zrozumieniem !!! miałem już karabin wyborowy AEG ale wole sprężynowe z zamkiem 4ro taktowym !!! P.S Dexterkrak : Nie możesz mi po prostu powiedzieć co jest nie tak w moim zestawieniu wziąłem się za czytanie ale na 5 stronie mam już dosyć ;] powiedz jeszcze czy to dobra baza na snajperkę myślę konkretnie o modelu MB05 czy coś innego możesz polecić ?? Edited July 5, 2010 by pucus Quote Link to post Share on other sites
Boberwax Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Przeczytaj temat Dextera o tuningu APS 96 maruzena dokładnie to samo musisz wymienić w wellu;-) Ale 1700zł to troche mało żeby co z tego było wiem po sobie :???: Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 5, 2010 Author Report Share Posted July 5, 2010 Spokojnie w miarę czasu znajdzie sie też kasa ;] będę po prostu kupował części jak będę miał kasę wole inwestować w firmowe i dobre części niż w badziewie byle szybko złożyć replikę Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Nie, nie mogę Ci po prostu powiedzieć. Stąd bierze się śmietnik na forum i miliony debilnych tematów (jak ten). Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 6, 2010 Author Report Share Posted July 6, 2010 (edited) To może po prostu odpowiedz na moje pytanie mianowicie : Która replika będzie lepsza pod względem tuningu ? która jest bardziej warta swojej ceny biorąc pod uwagę kompletny tuning ? czy w M24 CA aby wstawić lufę od AEG też trzeba wymieniać hopka czy wejdzie do stokowego ? W której z nich tuning będzie tańszy licząc wraz z repliką ?! pytania dotyczą replik L96 ( Warrior ) WELL M24 CA Edited July 6, 2010 by pucus Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 (edited) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=86254 kasę wole inwestować w firmowe i dobre części niż w badziewie byle szybko złożyć replikę a potem dodatkowo zaleje klejem spust jak nie wytrzyma tej sprężyny to kupie spust G&H za 300zł :lol: Edited July 6, 2010 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 6, 2010 Author Report Share Posted July 6, 2010 Dexterkrak : to ze jednak wole zaoszczędzić na razie 800zł to jest chyba normalne po 2 napisałem ze będę części kupował gdy będę miał kasę wiec na czas braku kasy zaleje klejem Po 2 trudno jest po prostu napisać m24 albo l96 i było by z głowy ?? Napisałem że ile będzie potrzeba kasy tyle włożę ale w swoim czasie ! Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Kurde, jeżeli chcesz być snajperem w asg - siedzieć często 2h bez ruchu w krzaku i zabić schodzącego na respa noobka w dresie z kałachem cymy to musisz być cierpliwy. Z tego co widzę masz problemy z przeczytaniem 120 stron o Warriorze. Uwierz mi, zanim zadałem pierwsze pytanie odnośnie tej repliki przeczytałem cały temat (około 1,5h i zgłowy). Dowiesz się co, jak i poco tuningować dane częsci oraz które (firmy) są dobre/beznadziejnie. Tam jest często dany wątek 10 razy wałkowany - będziesz miał większą pewność. HF snajprze. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Kup M24, Lufę, Gumkę, Cylinder 300%, Dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 czy doradzanie zielonym przez zielonych zaczęło być na forum karane czy jeszcze nie? Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Jak widać nie, hehe, ja radzę Ci tak jak Dex, przeczytaj te 120 stron. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts