remek1220 Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 witam posiadam AK 47 cymy 028. wyjąłem całą komorę hop up aby wymienić ją na nową, kupiłem również gumkę hop up systemy tylko nie wiem jak zamontować dystanser? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 Odwracasz komorę do góry nogami i ostrożnie wsuwasz dystanser do środka aż wpadnie w otwór w poprzek. Ot cała filizofia. Quote Link to post Share on other sites
mas1o Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 A jezeli ja mam 040c, to czy muszę wyjmowac GB zeby sie dostac do komory hopup? Nigdy nie rozbieralem tego karabinu, ale nie ma w nim za duzo śrubek, tylko jest na jakies nity, a wymieniłbym gumkę jezeli nie trzeba by tylko rozbierac calkowicie calego karabinu Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 (edited) Z tymi dystanseremi jest bardzo różnie, nie wiem jak to wygląda w cm 028, ale np w cm 049, żeby wsadzić nowy dystanser np Guardera trzeba rozkręcić komorę, ponieważ jest on za szeroki i wchodzi tylko "na siłę". Edited July 27, 2010 by Koszyk Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 (edited) mas1o: Nie pamiętam dokładnie, ale ja wyjmuję GB. Wtedy dysza nie przeszkadza w wyciągnięciu zespołu lufy. Koszyk: Możliwe, ale ja nigdy nie miałem problemów z innymi dystanserami. Pzdr Edited July 27, 2010 by Pucu Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Można wybić nit i rozkłada sie na 2 części i to już wtedy naprawdę banał, albo wyjąć GB i gmerać w środku co także nie jest szczególnym problemem, ale pamiętajcie ze jak wyjmujecie GB do nie na chama tylko puścić serię tak zeby dysza sie schowała bo bedzie problem z wyjęciem. Quote Link to post Share on other sites
bestsiwy Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Quote Link to post Share on other sites
dezaken121212 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Panowie proszę o pomoc! Posiadam cm.042 i mam problem (tak myslę) z systemem hop-up. A wygląda on tak że karabin normalnie strzela, ale kulki leca gdzie chca, rowniez zasięg jest dużo gorszy (regulacja nic nie daje). Nie wiem co mam zrobić czy bd musiał wymienić gumkę hop-up? (nie wygląda na zmaltretowaną) Mam pytania: 1. Jaka gumka hop-up do cm.042 2. Czy mogę ją sam zamontować 3. Prosilbym o podanie zaufanego serwisu/serwisanta, który sie zna na rzeczy jak coś to gg 22196492 Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Gumka jest standardowa, i sam możesz włożyć- chyba że kompletnie się nie znasz. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 @dezaken jeżeli kulasy fruwają, gdzie chcą, a do tego zmniejszył się zasięg, to wyczyść również lufę. Może to być powodem takiego stanu rzeczy Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Kupiłem nową komore metalową cymy i mam pytanie do czego jest ta mała okrągła gumeczka malutki oring. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 jest to dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Chodzi mi o to okrągłą gumke z tego zdjęcia jest ona bardzo cienka http://gunfire.pl/data/gfx/pictures/large/7/8/1152194487_2.jpg A myślę że dystanser to ten mały wałeczek http://www.taiwangun.com/sklep/1/0_1e5d332cfc175ccf1fed43d49316d840.jpg Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Toretto Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Do ludzi ktorzy by to kiedys czytali, ten oring o ktory pytal Kacperasg zaklada od drugiej strony na oś tego plastikowego uchwytu ktory wystaje po zlozeniu repliki i sluzy do regulacji hopupa. A teraz moje pytanie, gdzie sie wtyka ten caly dystanser? :P Mi to pasuje z drugiej strony jako jakby nakretka taka na os od tego co sie obraca i wtedy ten plastik dociska gumke hopupa. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Dokładnie tak jak mówi Toretto. Dystanser umieszczasz w chwycie ramienia, który pełni funkcję regulacji. Quote Link to post Share on other sites
Toretto Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Co to jest dystanser odkrylem jak mi regulacja hopupa przestala chodzic :P, tzn jak ta gumka wypadla gdy wyjalem lufe xD. Dzieki ;) Quote Link to post Share on other sites
Archiballd Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 W dniu 3.08.2010 o 09:19, bestsiwy napisał: Mam pytanie poszukuje elementu do ktorego przykręca sie komorę tymi 2 śrugkami jak na początki filmu.. Jak nazywa sie ta cześć i gdzie ją dostać...W moim egzemplarzy jest jeszcze bardzo stare mocowanie komory do lufy zew. (a takich juz nie robią)wiec automatycznie nie posiadam tego elementu a z nowa komorą by ja dokręcić to musze mieć do czego.. Proszą o pomoc.. bo komora jata mi jak cholera teraz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts