Dziobak95 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 (edited) Witam W zakupionym niespełna pół tygodnia temu glocku od KWA. coś się stało z górnym zaworem. Wystaje teraz na jakiś 1mm poza obrys magazynka i przy wkładaniu go do rękojeści wypuszcza gaz. Poza tym magazynek często blokuje się w pistolecie i nie da się go wyjąć bez opróżnienia go doszczętnie z gazu. Czy ktoś się z czymś taki spotkał? Jeżeli tak to jak to naprawić? Sklep, w którym go kupiłem nie odpowiada na maile. Przesyłam zdjęcie zaworu. (te oba kółka były na równym poziomie a teraz jedno jest głębiej) http://img5.imageshack.us/img5/8056/maagzynek.jpg Edited July 13, 2010 by Dziobak95 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Wykręć zawór, ściągnij uszczelki i delikatnie, małym młoteczkiem wgnieć część którą widać z taką "trąbką" na przeciwko która jest wewnętrz. Wyrówna się toto wtedy. Ale ja bym odsyłał do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Też mam ten problem, przy wkładaniu magazynka za każdym razem syfon. Bardzo mocno zastanawiam się nad wprowadzeniem pomysłu dexterkraka w życie. Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted July 13, 2010 Author Report Share Posted July 13, 2010 A czy po tym co opisałeś dexterkrak, ten element wróci do swojego poprzedniego położenie? Tzn. czy schowa się z powrotem w obrys magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 tak jednak za jakiś czas zdechnie ponownie. Dlatego też proponuję odesłanie do sklepu na naprawę, nic to nie kosztuje ;]. Żeby to było trwale i pewnie połączone trzeba by jakoś rozklepać ten trzpień a przy tak delikatnym elemencie jak zawór nie mam pomysłu jak to zrobić. Oczywiście najpierw upewnić się że elementy te są łączone na wciska a nie np na gwint. Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted July 14, 2010 Author Report Share Posted July 14, 2010 Nie jest to tak całkiem darmowe, przesyłka 27zł w jedną stronę 27zł drugą, i jeszcze jest możliwość, że specshop mnie oleje i stwierdzi, ze to moja wina i nie naprawią. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 postrasz urzędem ochrony praw konsumenta. Oni pokrywają wysyłkę, nie Ty. Zawsze działa. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Raczej 10zl w jedna a 17zl w druga strone ;] Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted July 16, 2010 Author Report Share Posted July 16, 2010 Przez telefon odpowiedzieli mi, że ta usterka zdarza się im w co setnym egzemplarzu i ich czynność serwisowa w tym wypadku to wepchnięcie tego elementu od zewnątrz. :) U mnie to nic nie daje, więc im wysłałem. No cóż najwyżej stracę trochę kasy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Jak sobie chcesz ale ja bym się upomniał o zwrot kasy za wysyłkę ;] Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted July 31, 2010 Author Report Share Posted July 31, 2010 Nareszcie dostałem moją zabawkę w łapki. Serwisant nap%$#alał młotem w zawór aż się wyrównało (co bardzo dobrze widać bo teraz cała ta część jest powgniatana), ale za to teraz mam dwu strzałowy pistolet. "Paf Paf pssssssssssssssssssssssssss" Będę odsyłał, aż wymienią mi maga. :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts