TwiX Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Witam, całkiem nie dawno nabyłem sobie oto taką baterię: http://www.madonion.eu/Akumulator_LiPO_111..._15C_p1037.html I taką do tego ładowarkę: Ładowarka do akumulatorów LiPo/Li-ion o napięciu 7,4V/11,1V [Firefox] http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1868.html (tylko bez tej zabawki obok tylko samą ładowarkę) Historia zaczeła się od tego że zadzwoniłem do brata żeby mi naładował nową baterię na jutrzejsze manewry :uśmiech: Zrobił jak powiedziałem z tym że baterie podłączył do zwykłej ładowarki która zawsze ładowała starą stockową baterię 8,4V. Ładowała się chyba coś około 2:30h podobno nie była gorąca ani zimna od ładowania ale letnia... :roll: Jak przyjechałem po wszystkim do domu podłączyłem nową baterię do karabinu żeby sprawdzić jak się spisuje z nową sprężyną itd. Hm... naciskam spust i jest zero reakcji.(może śpi? o.O) Pomyślałem że pewnie nie skończył ładowania baterii więc podłączyłem ją do tej nowej ładowarki którą zamówiłem. Ładowanie trwało około 2:30h (bateria i przewody były zimne) podłączam i znowu nie ma reakcji, podłączam dalej niech się podładuje z 1h... Godzinę później: Podłączam baterię do karabinu i znowu nic! :evil: Żeby się upewnić czy karabin jest sprawny podłączyłem żarówkę do baterii, w ogóle nie zaświeciła a nawet się nie żarzyła :wink: Z mojego punktu widzenia to tak jak by bateria się zepsuła przez nie właściwą ładowarkę. A może jednak się nie zepsuła i to jakoś da się naprawić? Przywrócić jej formę? DA SIĘ COKOLWIEK?! :evil: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Raczej się nie da, specem nie jestem od baterii, ale zepsułeś ją sobie. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Może wada wrodzona i batka była popsuta od początku. Żeby w ogóle nie było napięcia na niej? Dziwne... Quote Link to post Share on other sites
TwiX Posted July 20, 2010 Author Report Share Posted July 20, 2010 Jak krew w piach! Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Poszukaj kogoś kto ma "zajebiaszczo wypasioną" ładowarkę mikroprocesorową która ładuje lipole, naładuj ją na niej i jak dalej nie będzie napięcia(sprawdzaj miernikiem, żarówki są złośliwe :P) to odeślij na gwarę, może była walnięta od początku. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Poszukaj kogoś kto ma "zajebiaszczo wypasioną" ładowarkę mikroprocesorową która ładuje lipole, naładuj ją na niej i jak dalej nie będzie napięcia(sprawdzaj miernikiem, żarówki są złośliwe :P) to odeślij na gwarę, może była walnięta od początku. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 ja mam, ja mam :D Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Ja mam lepszą! :P Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 nieplawda! on kłamie Plosie Pana! :P Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Nieprawda! To on kłamie! On jest fe i w ogóle! Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 jesteście u pani kłamczuchy! Moja wolnoładowarka rządzi światem ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts