Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Formowanie Beretu z Flashem

Recommended Posts

Witam, jest jakaś dokładna instrukcja formowania beretu 75th lub innej amerykańskiej jednostki?

Chodzi mi o formowanie z flashem, ponieważ takowy posiadam i niezabardzo chce od odpruć bo go popsuje :(

Na necie są np instrukcje formowania różnych beretów ale nie do końca to się zgadza z moim. Są jakieś szczególne instrukcje czy beret to beret i forumuje się go tak samo?

Edited by ajgor_aa

I na początku musisz go stale nosić - najlepiej po domu i stale przygładzać. :D

To w miarę moja instrukcja formowania /pilnowania Czarnego beretu (w miarę zgodna z oryginałem).

1. Zakładasz tak byś miał z tyłu głowy wyjście wstążki - sama wstążka zawiązana i schowana pod beretem. Dzięki temu Flash ułoży Ci się nad lewym okiem.

2. Łapiesz za stójkę z flashem tak by za nią mieć palce i wciskasz beret za nią (nie przyklepuj flasha z stójką do beretu - ma stać).

3. Następnie naciągasz beret trzymając nadal flash tak byś z lewej naprężony w miarę.

4. Potem nie puszczając flasha nad prawym okiem nadmiar materiału nad prawym okiem zaginasz na przód tak by go przyklepać przy stójce.

5. z Prawej beret przyklepujesz maksymalnie do głowy by był płaski - zwróć uwagę że jeżeli masz go za dużo to pewnie musisz wyrównać do pod tym nadmiarem i go tam wsunąć. I przyklepać. :D

Ufff... to było by na tyle... aha non stop sprawdzaj jak Ci leży i poprawiaj. Zwłaszcza przyklepuj - dociskaj prawą stronę i zaginaj nadmiar z przodu beretu to przy stójce (nie może zachodzić zagięcie na flash)... :twisted:

Edited by sisi