Px Posted December 12, 2004 Report Share Posted December 12, 2004 Witam!!! Opłaca sie dla samego laserka?? [LINK] Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted December 12, 2004 Report Share Posted December 12, 2004 szczerze? nie zdziwił bym się jakby palmka już nie była widoczna po 10 metrach :) Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted December 12, 2004 Report Share Posted December 12, 2004 Bawiłem się tym ustrojstwem. Laser w nocy ma naprawdę fenomenalny zasięg. Plamkę obserwowałem przez lunetę jakieś 200-250m od mojego okna, z którego świeciłem laserem (na większe odległosci nie mogłem zestroić celownika z lunetą). W dzień oczywiście nie spełnia swojej roli, choc na upartego przez lunetę dałoby się pewnie dostrzec plamkę na klkunastu, może kilkudziesięciu metrach. Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted December 12, 2004 Report Share Posted December 12, 2004 nooooooooo proszę a jednak jest dobrze :D Quote Link to post Share on other sites
Px Posted December 13, 2004 Author Report Share Posted December 13, 2004 W sumie jak to jest taki zwykły laser z rynku :) tylko, że przerobiony z tym włącznikiem to plamka się powiększa wraz z odległością i może dlatego dobrze tak widać ;) ale za 25 zeta chyba sie opłaca :) Pozdro!!! Quote Link to post Share on other sites
Jankiel Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Mam taki laserek, rzeczywiscie zasieg niesamowity. W nocy na sasiednich wierzowcach (200-300m ode mnie) widze plamke - bez lunety :D - na tyle sie zwieksza przy odleglosci. pzdr 8) Quote Link to post Share on other sites
vooyas Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Również mam ten laserek i zasięg ma fajny jednak minusem wielkim jest to, że promień nie biegnie przez środek obudowy, więc wykalibrowanie tego lasera to istna udręka :( Quote Link to post Share on other sites
Px Posted December 13, 2004 Author Report Share Posted December 13, 2004 A komplet dobrych baterii ile kosztuje do tego laserka?? No i tak na ile starczają :) Pozdrowienia! Quote Link to post Share on other sites
Jankiel Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 baterie do niego to 3 guziki L1154, zobacz sobie ile kosztują raczej niedrogo - mi się na razie nie wyczerpały ale raczej mało używany był jak dotąd... (przydatność w ciemnych pomieszczeniach raczej) pzdr 8) Quote Link to post Share on other sites
Generic Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 u zegarmistrza pewnie kilka zl w kieskach raczejn ie ma a w elektronicznym 40gr/szt... raczej szybko padaja... Quote Link to post Share on other sites
Px Posted December 13, 2004 Author Report Share Posted December 13, 2004 Dzięki chłopaki :) teraz sobie tylko go zamówie, kupie jakieś git baterie... i jakos zamontuje na moim Glock'u 17 ;) Dzieki 8) Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Hmmm, ja kupiłem mój celownik wraz z shotgunem z allegro. Jego montaż pasował idealnie do żłobień na montaż na moim USP (takich samych jak na Glocku 17 zdaje się). Niestety ten typ montażu z linka zdaje się być inny. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted December 16, 2004 Author Report Share Posted December 16, 2004 Niestety ten typ montażu z linka zdaje się być inny. Hmmm.... Rzeczywiście 8) moze ta szyna jest taka mała :) ale zawsze mozna cos wymyslic :) Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted February 9, 2005 Report Share Posted February 9, 2005 kurdę... ja się zastanawiałem nad panamareczkową "Berettą" - właśnie dlatego że ma ten cały montaż (nie wiem jak się to fachowo nazywa, chodzi mi o tą całą "ramę" montowaną na lufie), który można by podczepić do socoma TM... a na górze zainstalować prawdziwy kolimatorek... tylko sęk w tym że nie wiem czy ten cały montaż będzie do tego socoma pasować... chodzi mi o ten magiczny sprzęt: http://www.airsoftguns.istore.pl/sklep,128...n,143475,0.html ewentualnie coś co on nazywa glockiem 17 http://www.airsoftguns.pl/produkty/combat/glock_17.htm co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Lechu Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 Uwazam że trochę zbyt optymistycznie podchodzisz do mozliwości zamontowania tego czegoś na socomie...Widziałem ten sprzęt tzn berette z airsoftguns.pl w sklepie z militariami blisko mnie i nie wygląda żeby pasowało to do czegos nawet niezbyt pasuje do tej beretty :P Quote Link to post Share on other sites
ResistancE Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 ale po co wam laser na 200-300 m jak żadna replika na tyle nie STRZELA :roll: (czty. kulka tak daleko nie leci) :wink: Quote Link to post Share on other sites
Cygan Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 Widzialem takie laserki te z allegro, co do broni montują. Ja Sobie zrobiłem z takiego zwyklego wskaźnika laserowego za 6 zł. Zrobilem przełącznik, pomalowalem i zalozylem do Hardballera :) Jest tylko jedne problem z takimi rzeczami. Jeśli nie masz szyny to muszisz to sam montować. I trza mieć regulacje. Bo przyklejanie takiego laserka zupelnie mija sie z celem. Lekki przesuniecie i na 10m mamy przesuniecie okolo 0,5 w jakaś strone, jak nie lepiej. Ja obecnie kombinuje coś z pierscieniami montażowymi, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts