JonasCell Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Aktualnie jestem posiadaczem kałaszka od Cymy i w tej rodzinie Ak pragnę pozostać :-P jednak nazbierałem troszkę pieniędzy i zastanawiam się nad kupnem czegoś lepszego. Zależy mi na zasięgu i trwałości. Szalenie spodobało mi się: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=663 Czytałem trochę na jego temat no i zdania są podzielone, także bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi jak wygląda sprawa z tą 74, ewentualnie podsunął inną replikę za ok 550 zł. Wiem ze większej kwoty w ciągu najbliższego roku nie zdobędę, a zależy mi na lepszym sprzęcie. Z góry dziękuje :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Myrcha Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Dołożysz 50zł i masz dużo lepszą replikę. Wystarczy zmienić gumkę hop-up i będzie strzelała jak na leży. Możesz mięć ten problem co ja i będziesz musiał wymienić akumulator, bo chiński, który jest w tej replice nie uciągnie tak silnej sprężyny. Link: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=852 Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 (edited) A to nie jest to samo tylko z inną kolbą? Mi właśnie ta kolba się podoba ;) Ale dzięki oczywiście pomyśle też na tym. Tylko jakby ktoś posiadający ten model ze składaną kolbą przybliżył jego opłacalność ;) Edited July 24, 2010 by JonasCell Quote Link to post Share on other sites
Myrcha Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 A no chyba, że wolisz ze składaną kolbą :) Różnią się siłą wylotową (FPS). :-F Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 siłą wylotową (FPS). :wink: Zamiast kupować boyi kup nową serię cymy. Na taiwangunie za 629zł. Warto dołożyć te 80zł Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 (edited) Niestety w tej wersji nie ma modelu S i to jeszcze z drewnem, dużo naczytałem się o Boyi i ludzie twierdza ze są naprawdę dobre, zależy mi żeby wypowiedział się ktoś kto posiada ta 74. Nie orientuje się ktoś kiedy będzie dostępny http://www.gunfire.pl/product-pol-1152192914-RK-03SW.html ???? Bo taka cena mi odpowiada ;D Edited July 24, 2010 by JonasCell Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 To zależy Ci na drewnie a nie na osiągach? ... Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Jeśli chcesz kupować boyia to tylko z modyfikacjami od krakmana czyli boyi/pj. Sam posiadam RK-05 od 8 miesięcy i muszę powiedzieć, że sprawuje się świetnie. Nigdy się nie zaciął, nie było z nim żadnych problemów, nawet często spotykane w elektrykach zacinki na semi nie występują w moim egzemplarzu. Karabin rąbnął kiedyś solidnie o beton przez co ułamała się podstawa szczerbinki, ale poza tym nic mu się nie stało. Jedyne na co można ponarzekać to kiepski magazynek- szybko ubija się sprężyna i są kłopoty z podawaniem. Nawet bateria, którą dają do zestawu jest zadziwiająco dobra- wytrzymuje jakieś 1000-1100 strzałów tylko ROF powalający nie jest. Na start dobrze jest zmienić gumkę, dokupić parę magazynków i można śmiało ruszać do boyiu;] Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 Dziękuje pięknie za opis ;) A mógłbyś przytoczyć średni zasięg tego Rk? Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 :wink: Zamiast kupować boyi kup nową serię cymy. Na taiwangunie za 629zł. Warto dołożyć te 80zł Podpisuję się pod tym. Piszę to jako posiadacz zarówno boyi'a jak i cymy. Quote Link to post Share on other sites
ROBAK029 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Od ponad dwóch lat użytkuję ten model: http://www.gunfire.pl/product-pol-1152190089-RK-02.html jest trochę lżejszy od tego z drewnem i poza tym chyba niczym więcej się nie różnią. Jedno co mnie wkurza w mojej bojce to przekoszona w lewo muszka względem osi repliki. Zostały fabrycznie spieprzone frezy mocowania muszki na lufie i przy celowaniu poprzez zwykłe przyżądy trzeba brać sporą poprawkę. Ale odkąd mam kolimator problemu niema. Replika może i nie jest za często używana ale jak do tej pory nigdy mnie nie zawiodła. Pozdro Robak Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zasięg skuteczny mojego rk-05 na gumce guardera i kulasach p&j 0.25 to 40-45m. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts