Mori Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 (edited) Witam. W związku iż mój stary gaziak odmówił posłuszeństwa - wiadomo KJ not Works - postanowiłem zainwestować w coś nowego, niezawodnego. I lansiarskiego oczywiście 8-) Ponieważ ma być na krótkie dystanse, zastępująca tuningowanego aeg`a, więc wszystkie "cuda" na CO2 odpadają. A to krótka lista z propozycjami, wszystkie linki z RedWolf`a: - Python 357 TM - oczywiście 6 cali lufa. Wady - mała waga, tylko 600 gram; brak zapasowych łusek w sklepach Zalety - w końcu to TM Maruj dostępny na WGC za 123 baksy :cry: - S&W M269 Marushin - krótsza lufa Wady - ? Zalety - waga 732g, dostępne łuski, cena. nad last: - Python 357 Tanaka - tez 6 cali Wady - jak w TMie Zalety - ? No i właśnie mam niezły dylemat. Zasadniczo zdecydowałem się na TMa, acz replika Marushina też jest atrakcyjna. Poradźcie coś, ktoś macał/strzelał z Maruja? Jakie wrażenia? Edited July 25, 2010 by Mori Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted July 29, 2010 Author Report Share Posted July 29, 2010 Wybrałem Maruja, tak że proszę o zamknięcie tematu. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Może bez pośpiechu z tym zamykaniem ;-) Ja też się przymierzam do rewolweru i z chęcią bym się dowiedział, czy Marujce są warte uwagi :) Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted July 30, 2010 Author Report Share Posted July 30, 2010 Sorry, temat założyłem powodowany niezdecydowaniem w wyborze, w związku z tym iz wybrałem TMa poprosiłem o zamknięcie. Ale spox, gdy tylko Python się u mnie zjawi napisze wyczerpujące sprawozdanie. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Mori nie napisał, napiszę ja. Bo wzięło mnie, i też sobie sprawiłem Pythona Marui (wersja z czterocalową lufą). Jest trochę lekki, fakt. Zapasowe łuski do niego - rzecz zbędna, te, które są, nie są wyjmowalne, i pełnią rolę magazynka - po 4 kulki w każdej (strzela oczywiście po jednej na raz - pojęcia nie mam, jak to jest zrobione). HU stały. Zasięg całkowity (kulki .20 G&G, lufa mniej więcej poziomo, gaz - odpowiednik HFC 134a, mniej-więcej pełne nabicie) przy temperaturze ok. -3 stopnie - około 40m, może lekko ponad to (mierzone krokami, akurat taśmy nie było, a wziąłem go na strzelankę tylko po to, żeby zobaczyć jak w ogóle strzela). Blow-backu oczywiście nie ma, więc jest stosunkowo cichy. Bardzo przyjemna replika, tyle, że - po Waltherze P99 - kawał kopyta w garści. No i o kaburę do tego, szczególnie jakąś sensowną, będzie trudno. ...kto wie, jak się pogoda poprawi, to może testy zrobię i reckę popełnię? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts