Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Siemka Mam mp5a4 od JG, ostatnimi czasy pękł mi szkielet Gb więc wymieniłem cały GB na nowy P&J od m4. Kolega Gogin zmienił mi płytkę selektora, dyszę i spust, ale mam tera taki problem z tym że silnik nie chce wogle ruszyć w chwycie pistoletowym, ale bez niego rusza bez problemu jaka jest przyczyna tego zachowania silnika. PS. płtka jest od JG a reszta P&J.

ale nawet jak wyjmę silnik z chwytu i wypuszczę kable po za niego to silnik dalej nie działa a śrubkom już się bawiłem na mój gust jest coś nie tak z płytka albo plastikiem od selektora tylko jak to ustawić bo po za chwytem i bez plastiku od selektora działa normalnie

Edited by szymx1

W sumie Viamortis ma rację.

1) Zobacz, może kable są odwrotnie biegunami. Wtedy silnik kręci się w drugą stronę, i zamiast naciągać tłok do tyłu stara się go popchnąć. Niestety to uniemożliwia dodatkowo antireversal.

2) Przyjrzyj się kablom, czy nie mają jakichś przetarć. Wystarczy małe uszkodzenie izolacji i stykanie się kabla z GB, żeby było zwarcie. Nawet jak masz zbyt odsłoniętą izolację na samych konektorkach może ono nastąpić, bo wtedy kable stykają się ze stopką chwytu pistoletowego, która też jest metalowa.