Robbb Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Orientuje się ktoś z was ile mogą by warte oryginalne pałatki jedna splinter a druga sumpftarn ;) o ile się nie mylę stan w miarę , guziki trochę przyrdzewiałe to odzyskania . Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 A skąd wiesz , że oryginalne ? Najlepiej wrzuć zdjęcia to pomożemy Ci w ocenie . Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 3, 2010 Author Report Share Posted August 3, 2010 A skąd wiesz , że oryginalne ? Najlepiej wrzuć zdjęcia to pomożemy Ci w ocenie . są na pewno oryginalne ;) zdjęcia zrobię ;) robiły zszyte razem za pokrowiec na piłę tarczową u mojego sąsiada a wytargał je ze stodoły a on ma cuda w stodole ;) niestety główni z narzędzi rolniczych ;) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Jeżeli nie jesteś zbytnio w temacie to mogłeś to pomylić z zeltami straży granicznej NRD z lat 50tych więc lepiej będzie z fotkami. Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 3, 2010 Author Report Share Posted August 3, 2010 Jeżeli nie jesteś zbytnio w temacie to mogłeś to pomylić z zeltami straży granicznej NRD z lat 50tych więc lepiej będzie z fotkami. ok muszę je delikatnie rozpruc i wyprac do tego mają jakieś dziwne plamy jak to zrobię to zrobie fotki , ale widziałem repro zdjęcia i tych z 43 roku i jest taka sama Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 3, 2010 Author Report Share Posted August 3, 2010 dzięki za małą podpowiedz :) że to jest zelta zauważyłem też takie Austryiackie z tym że ta ma charakterystyczne guziki z trzema otworami a nie czterema i chyba obie są jednak splinter bo podobno różniły si trochę odcieniami . Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Czekamy na zdjęcia , wtedy się oceni :). Pzdr, Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Ciekawe wać Pan. Czekamy na zdjęcia. ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 wczoraj je wieczorem rozprułem dzisiaj zrobiłem fotki telefonem coś tam widac , i w sumie nie wiem czy to różne camo czy tylko różnica w odcieniu link do rapid http://rapidshare.com/files/411017230/Nowy_folder__3_.rar Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 (edited) Hmm czy masz może na dolnych rogach jakiekolwiek stemple ? Na pierwszy rzut oka zeltbahn wygląda na oryginalny , plamki i układ wygląda bardzo dobrze. Stempelki wystarczyłyby do pełnego potwierdzenia . Co do ceny takiej płachty to niestety na kokosy bym z Twojej strony nie liczył, takie sztuki chodzą za granicą za 120-160$. W Polsce raczej lepszej ceny nie dostaniesz . Edited August 4, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 no na jakiś super kokos nie liczyłem po prostu zobaczyłem je na pile u sąsiada i kazałem mu sobie nowy pokrowiec z czegoś uszyc he he , oblukałem dookoła stempli nie ma . Powiem tak jak on je znalazł u siebie w stodole to na 99% oryginały . Ma dom i cały szereg zabudowań gospodarczych po najbogatszym niemcu we wsi :) . Dodam ż te pałatki jak obejżałem to są jednak troche podniszczone zwłaszcza jedna ma rozdarcie na 10 cm i pare małych przetarc brakuje 3 guzików a dwa są nieoryginalne zobaczę jak pójdzie mi z plamami które zostały zrobione już po zszyciu tych zelt bo plama przchodzi z jednej na drugą . Wczoraj z pół godziny delikatnie rozpruwałem ten szew . Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 (edited) Pozostaje pogratulować znaleziska :) Edited August 4, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 Pozostaje pogratulować znaleziska :) w weekend ide przetrzepac mu stodoły : :wink: Quote Link to post Share on other sites
Robbb Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Jak ktoś jest zainteresowany wczoraj wystawiłem te Zelty na Allegro :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts