Unknown000 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Kupiłem taka broń http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1229 kulki jakie bede chciał uzywac to 0,35g zastanawiam sie jak osłabic moc tej repliki w taki sposob aby bawic sie z nią w sposob bezpieczny dla innych. Czy jest możliwość zmniejszenia dawki gazu w jakis sposób albo cos innego ?? Jesli temat jest w złym dziale to przepraszam, jestem tutaj nowy. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 (edited) Jak wpadłeś na pomysł że użycie cięższych kulek osłabi replikę. A wiem byłeś na zwolnieniu gdy to na fizyce omawiali. Jedyną metodą osłąbienia mocy Superhawka jest strzelanie z pustych naboi co2 :mrgreen: Edited August 3, 2010 by arend Quote Link to post Share on other sites
Unknown000 Posted August 3, 2010 Author Report Share Posted August 3, 2010 A gdzie napisałem ze mam nadzieje ze kulki osłabia replike hehe ?? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 A mnie ciekawi, czy nie obniża celności? Bo nawet ciekawy wynalazek, tylko jakoś nie jestem przekonany co do tego, czy nie będzie zacięć i większego rozrzutu. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Ten tłumik może być świetną sprawą. Mam replikę 450fps do lasu/dalsze odlełości. Wchodzę do budynku i zmieniam tylko tłumik na takie coś i mam np 280fps Oczywiście, jeśli to na prawde działa i nie ma dużego problemu z celnością itp ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Superhawk niestety niema gwintu pod tłumnik. Ale jest metoda. Nalezy wziąść kombinetki i delikatnie przypłaszczyć lufę u wylotu. Dobra taki żarcik. Niestety Ten Ruger tak samo i DanWesson nie nadają się do rozgrywek ASG (no chyba że dla ekstremistów). Jakbyś chwilkę poświęcił poczytaniu forum dałbyś sobie spokój z tą armatą. Teraz zostaje ci postrzelanie do puszek, bo niema sensownej metody osłabienia tego draństwa (chyba że masz kogoś kto robi ci jakieś mocowanie do pokazanego wcześniej reduktora. ale tu też są schody bo trzeba dokładnie wyosiować lufę z reduktorem. Quote Link to post Share on other sites
Unknown000 Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Dwie tokarki w domu mam wiec coś może pokombinuje żeby zrobić to mocowanie. Tak jak by ktoś był ciekawy jak wrażenia po pierwszym strzelaniu to: Bardzo fajnie się z tego strzela. Nabój 12g CO2 starcza na ok 100 - 120 strzałów w miarę sensowną mocą. Potem można już tylko w ziemie na sucho postrzelać. Bardzo celna broń choć zdarzyło mi się że ze 3 razy kulkę na pół rozwaliło. Jedyny mankament który może denerwować to fakt że czasami kuleczki wypadają z magazynka gdy magazynek jest już w bębenku. Strzelałem do plastikowego wiadra po 25L farbie to na świeżym naboju z odległości ok 25 - 30 metrów dziury były. W sumie fajna zabawka ale na jakieś strzelanki i do ludzi to jedynie powyżej 20 metrów. (luneta i snajpa gotowa hehe) Jak tylko ten tłumik będzie dostępny kupie go i w razie czego napisze jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Owszem zabawka fajna, ale jak mówiłem do puszek i tarcz. Albo dla kozaka co wsadza w ruchu kulki z krótkiej na 20m :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Kamp Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Od 2 tygodni mogę się cieszyć wersja 6 calową a ze względu na masę filmów o 8 calówce dla balansu wrzuciłem swój na YT. Kolejne filmiki będą na pewno w hd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts