Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Nie znalazłem żadnego tematu, dotyczącego tego czegoś:

http://allegro.pl/item1117182670_pistolet_..._k_usp_spr.html

Klamka wygląda świetnie, jednak mam pytanie do kogoś kto ją posiada. Czy na wyglądzie czasem się nie kończy... ???

Jak z "zasięgiem" hopkiem i wytrzymałością (bebechy itd)...

Mnie martwi ta waga, ledwo 400g ...

Edited by Jacek GROT
  • 2 weeks later...

Witam. Od niedawna używam tego USP. Jest rzeczywiście zbyt lekki (wg producenta 393 g), nie ma też miejsca na dociążanie. Replika sprawia jednak wrażenie dobrze wyważonej (magazynek jest ciężki- środek ciężkości położony w pobliżu chwytu pistoletowego). Wykonanie: głównie abs, nieliczne elementy metalowe (sprężyny, lufa wewn. i niezidentyfikowany przeze mnie element pod lufą). Pistolet posiada bezpiecznik, którego można użyć tylko przy napiętym kurku. Magazynek 25 kulek. Hop-up jest, na kulkach 0,12 spełnia swoją funkcję. Innych na razie nie testowałem. Celny na pewno do 10m, nie wiem jak na większe odległości (strzelałem tylko w domu do tarczy- jak zabiorę go na strzelankę i przetestuję w terenie, to napiszę coś więcej o osiągach). Składanie/rozkładanie jest bardzo proste, nauczyłem się tego po 1 próbie. Zamek przy przeładowywaniu chodzi płynnie i łatwo. Zwalniacz magazynka w formie dźwigni umieszczony jest pod osłoną spustu. Sama osłona jest na tyle duża, że strzelanie w rękawiczkach to żaden problem. Z przodu repliki po obu stronach znajdują się wgłębienia, które być może pełnią funkcję szyny montażowej- nie mam żadnych akcesoriów żeby to sprawdzić, ale szerokość zgadza się ze standardem R.I.S. Fakt przeładowania widać po odciągniętym kurku; niestety brak czegokolwiek, co sygnalizowałoby brak kulek.

Jeśli są dalsze pytania, proszę wysyłać do mnie wiadomość- wtedy zedytuję posta.

• 2 weeks later...

Przepraszam, ale nie mogłem znaleźć opcji edytuj, więc piszę nowego posta.

Realizm tego USP jest obecny także w wymiarach. Zestawienie danych (po lewej oryginał- dane za wikipedią; po prawej replika):

Długość: 194mm / 194mm (mierzone od nieodciągniętego kurka do wylotu lufy)

Wysokość: 136mm / 134mm (z wyjętym magazynkiem)

Szerokość: 32mm / 31mm (mierzone w dolnej części chwytu pistoletowego)

Masa: 720g / 393g (największa bolączka ;-))

Replika posiada oznaczenia producenta (jak widać na zdjęciach)- są nadrukowane.

Byłem z nim na strzelance- niestety mnie zawiódł :cry: - nie wiem jakim cudem wyciągnął w domu te 10m zasięgu, bo w terenie miał 2m przy sprzyjającym wietrze, ale może to była wina kulek- używałem dołączonego zestawu i, na próbę, 0,23 z gunfire. Jednak raczej stawiałbym na winę samej repliki. Popracuję nad nim, a jeśli ktoś chciał go kupić i od razu w pole- to lepiej, moim zdaniem, rozejrzeć się za czymś innym.

PS. Strona aukcji na allegro pójdzie kiedyś do archiwum. Gdyby ktoś chciał rzucić okiem- Umarex H&K USP w całej okaząłości.

Pistolet ten jest świetny. Osiagi ma rewelacyjne, a i wygląd jest po prostu cudowny. Bardzo polecam kupić go ze strony broń.pl bo tam jest ten model tanio, a i sprawdzony. Ja z tamtąd zamawiałem i się nie przejechałem. Gdybym miał jeszce raz wybierać jakąś broń podręczną to bez zastanowienia brał bym tą broń. Opakowanie, pudełko itp. są zrobione z jak największą starannoscią co dodaje uroku. W magazynku mieści się 25 kulek w rzeczywistości. Jest bardzo celny na bliskie i dalekie odległości i ma wielki zasięg. Idealny do walk na otwartych terenach i w pomieszczeniach. Najlepiej sprawują się w nim kulki Blaster 20g. Testowałem różne ciężkości kulek i ta była najlepsza. Waga pistoletu wcale nie jest mała, bo magazynek jest ciężki i jak się go włoży to pistolet jest dużo cięższy a na wszystkoch stronach podają wagę bez włożonego magazynka. Bierz śmiało, bo naprawdę POLECAM!

Edited by KAZ_OVER