BoNi3k1985 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) Witam, Mam taki problem: Kupiłem M14 Karta po upgrade'ach. Trochę postrzelałem i rozsypał się głowica cylindra (była plastikowa). Po wymianie na nową pojawił się problem. Gearbox jest poprawnie złożony. Po pierwszym strzale tłok zatrzymuje się w tylniej pozycji (maksymalnie ściśnięta sprężyna). Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje. Bateria naładowana, wszystko przesmarowane. Próbowałem kombinować z podkładkami ale to nic nie dało. Za każdym razem oddaje jeden strzał i się zatrzymuje w tej samej pozycji. Ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić? Wcześniej wszystko działało. Z góry dziękuję za wszelkie rady. Edited August 6, 2010 by BoNi3k1985 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 GB nie jest poprawnie złożony. Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 GB nie jest poprawnie złożony. A co dokładniej? Według mnie wszystko jest poprawnie złożone... Ale mogę się mylić. przydałyby mi się jakieś wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Działało -> rozłożyłeś -> złożyłeś -> nie działa. A skąd mam wiedzieć co źle poskładałeś? Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted August 7, 2010 Author Report Share Posted August 7, 2010 Działało -> rozłożyłeś -> złożyłeś -> nie działa. A skąd mam wiedzieć co źle poskładałeś? to skad od razu zalozenie ze zle zlozylem? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 (edited) Jak kombinowałeś z podkładkami to może przestawiłeś przypadkiem zębatkę silnikowa i teraz jest za bardzo dociśnięta do zębatki ośki silnika czego powodem może być właśnie zacinanie się tłoka? Edited August 7, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Podkładki i zębatki jedyna sensowna opcja jak nie ruszałeś tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 to skad od razu zalozenie ze zle zlozylem? Bo nie działa. Wytłumaczę Ci to: NIE DZIAŁA BO ŹLE ZŁOŻYŁEŚ! Podkładki mogą mieć w tym swój udział że tłok się blokuje. Może być też wina przetartego przewodu. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Jest jeszcze 1 opcja - źle wkręcone śruby i któraś może zaczepiać o zębatkę tłokową. Dokładnie chodzi mi o śrubę na wysokości zębatki tłokowej. Czasami się tak zdarza przy pomyleniu śrub... Ale wtedy zębatka może się nawet nie ruszyć jak się trafi w te nawiercenia od strony bolca zaczepiającego o popychacz dyszy. Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 A może to wina niedokońca "składającej się" sprężyny. Może też być tak że masz za długą sprężynę i przy tylniej pozycji po prostu nie ma już gdzie się złożyć ? Jeśli masz i na głowicy tłoka i na prowadnicy sprężyny łożyska to spróbuj któreś zdjąc i zobacz jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
BoNi3k1985 Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 A może to wina niedokońca "składającej się" sprężyny. Może też być tak że masz za długą sprężynę i przy tylniej pozycji po prostu nie ma już gdzie się złożyć ? Jeśli masz i na głowicy tłoka i na prowadnicy sprężyny łożyska to spróbuj któreś zdjąc i zobacz jeszcze raz. jest to jakis pomysl. tylko zastanawia mnie co robie zle skoro przed rozlozeniem dzialalo Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Rozbierz i spróbuj złożyć jeszcze raz. Najczęściej pomaga. Tu masz dodatkowo filmik http://www.youtube.com/watch?v=zaywcTfyDQY . Mam nadzieje że uda ci się rozwiązać ten problem ;) ps. sprawdź wiadomości na twoim profilu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts