Tymbark Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Chciałbym się dowiedzieć o oporządzenie ze zdjęcia : http://img529.imageshack.us/i/20z21radf8nm8.jpg/ Wiem tylko tyle że oto wojak na zdjęciu jest z 75 rangers regiment . Dokładnie chodzi mi o kamizelkę i plecak. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Plecak to z pewnością MAP - element systemu MBSS. Kamizelka (plate carrier) również wygląda na część tego systemu. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 (edited) A mi się wydaje, ze widoczne na zdjęciu elementy (MAP i zapewne RRV) nie pochodzą z systemu MBSS, a z RLCS. A to dlatego, że oporządzenie wojaka z owego zdjęcia jest ewidentnie w kolorze RG, a z tego co mi wiadomo MBSS nie był szyty w tym kolorze. Edited August 12, 2010 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 12, 2010 Author Report Share Posted August 12, 2010 Okej , jeszcze jedno pytanie , jakiego oporządzenia : Nazwy kamizelek , plecaków , kabur i hełmów używał 75 regiment rangersów w czasie operacji Enduring Freedom w Afganie ? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Generalnie system RLCS. Więcej: http://www.75thrangerrgt.fora.pl/ Na zdjęciu powyżej (tak jak napisał aciepk) RLCS w pełni (RRV + Plecy Plate Carriera), MAP i inne elementy tego systemu. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Dobrze dowiedzieć się czegoś nowego :) Dzięki za sprostowanie! Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Up czy ten plecak jest integralną częścią kamizelki ? Czy jest tylko przymocowany na molle? Jeszcze jedno pytanie co to jest za pas?? jakie są na nim ładownice? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Z tego co widać na zdjęciu to jest to wariant plecaka przypinany do kamizelki, ale są i takie, które da się połączyć bezpośrednio z RRV. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A pas to Padded Molle Belt pochodzi z systemu RLCS i jest na nim ładownica na granat i pewnie coś jeszcze, ale słabo widać. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Czy ten pas można kupić w naszym kochanym kraju ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Jak się poszuka to się kupi. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 Okej , dziękuje:) temat do zamknięcia:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts