Drizzt03 Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Co sądzicie o produktach firmy STURM? Dokładniej chodzi o wszelakie umundurowanie SS. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 (edited) Produktów Sturma jest masa, o co dokładnie Ci chodzi ? Tak na szybko: bluza 43 - ok spodnie m43 - ok trzewiki - ok ale trzeba o nie mocno dbać bo mają tendencje do rozpadania się :roll: wszelkie bluzy i spodnie zimowe - syf płaszcze m40 - ok feldmutze m43 - ok bluza i spodnie w dot44 - total syf skarpetki ;-) - ok bagnet z bakelitową okładziną - syf babnet z drewnianą okładziną - może być ale po małych przeróbkach żabka do bagnetu - ok pokrowiec na saperke - ok kabury na P08 i P38 - ok ładownice do mausera - odradzam, mają złą fakture Co przeoczyłem , pewnie sporo :roll:. Jakby co to pytaj . Edited August 13, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Ładownice do StG44 - syf. Z braku lepszych mam takie ale wieje chińczykiem aż miło. Co do trzewików od razu do szewca, wzmocnić bo lubią się rozpadać. O replikach STURMa polecam poczytać na forum GRH Panzer-Lehr http://panzerlehr.mojeforum.net/temat-vt432.html Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Tak temat na forum PL chyba wyjaśnia wszelkie wątpliwości . Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Cholera. Akurat się składa, że na składzie mam bluzę groszkową (dot44), ze Sturma i powiem, że rzeczywiście jest z nią... "coś nie tak";p Zastanawiałem się by ją sprzedać, ale konkurencyjna cena z atthefront.com (150USD) jest delikatnie za duża(wliczając dodatkowo koszta przesyłki). Postanowiłem więc ją podrasować, ale najpierw chciałbym się Was zapytać, co proponowalibyście z nią zrobić? ... Czy jednak lepiej dać sobie spokój, sprzedać ją i poszukać lepszej firmy o podobnej cenie(Jeśli takowe są)? Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 Tak jeszcze dodam. Czy ta replika jest warta tych pieniędzy? Czy waszym zdaniem kolorystycznie się zgadza? http://cgi.ebay.pl/Feldjacke-Erbsentarn-WH...98?pt=Militaria Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Groszkowi ze sturma brakuje jednego koloru. Szkoda kasy na podrasowywanie , bo nigdy nie będzie dobrze wyglądał. Hmm co do produktu który zapodałeś to muszę się poradzić kolegów "specjalistów od plamek" na moje oko wygląda to nieźle, ale na razie się tym nie sugeruj ;-) . Dzisiaj dam więcej info . Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 (edited) Ok , jest to groszek produkcji chińskiej , ale mimo tego wygląda naprawde bardzo dobrze. Do tego sprzedawca tego groszka kłamie w żywe oczy mówiąc o pochodzeniu z USA. U innego sprzedawcy ten groch jest po 120$ za komplet. http://cgi.ebay.com/WWII-German-Elite-HBT-...DefaultDomain_0 Powiem Ci , że sam chyba go kupie :twisted: . Edited August 17, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 Haha:D Ciesze się, że z takiego obrotu sytuacji:D OK, kupie tego chinczyka, o którym mówisz, ale pewnie w późniejszym terminie niż Ty:D Jakbyś miał ten komplecik już, mógłbyś napisać jakie wrażenia są? Przy okazji, jakbyś znał kogoś, kto chce kupić groszek Sturma to zapraszam:D Ok... lecę do pracy zginać blaszki -_-... Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 (edited) Niestety, ale w kręgach w których się obracam do groszka ze sturma nikt nawet się nie zbliża ;-) . Co do tego grocha to są lekkie zastrzeżenia co do grubości splotu, jest troche za cienki. Nie wiem czy dla Ciebie jest to jakąś przeszkodą . Edited August 17, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 A co powiesz na temat czeskiego groszka? Chcę kupić sobie spodnie drelichowe: http://www.panther-store.cz/en/catalog/en/...-trousers-dot44 Posiadam od nich Tarnjacke M-40 w kamuflażu Dąb A i muszę powiedzieć że prezentuje się naprawdę dobrze. A jak wygląda sprawa z mundurami drelichowymi? Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 Własnie też zastanawiałem się nad Czechami, ale olałbym jeszcze poznać opinie użytkowników ;] Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 (edited) Groch z Czech jest bardzo dobry. Ma bardzo dobry kolor "późnych" grochów i gruby wytrzymały materiał. Produkt sprawdzony i polecany. Jest on w sumie dużo lepszy od tego co było wcześniej w linku, przynajmniej wiadomo, że się nie spierze i nie rozleci. Oczywiście nie twierdze że ten groch chiśnki jest zły, po prostu to jakiś nowy produkt. O drelichach z Pantherstore również słyszałem bardzo pozytywne opinie, ogólnie rzecz biorąc produkty czeskie to dobra liga. Edited August 18, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 (edited) Niewiem jak mundury kamuflażowe od Czechów ale mam od nich taką oto bluze drelichową : http://www.panther-store.cz/katalog/cz/zbo...-rakosova-zelen dzięki Koledze Oli_32. I jest to naprawde produkt pierwsza klasa polecam Wszystkim ich produkty. Są bardzo dobrze uszyte(nie prują się) kolor nici(ideał) a jakość materiału jest bardzo bardzo dobra.No i super wykonane tekturowe guziki na kołnierzu. Jednym słowem LUX. a co do Struma no coment ......... :wink: Pozdrawiam HerGuli :mrgreen: Edited August 18, 2010 by HerGuliwer Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Grochy z Czech, a konkretnie z Panther-store są rewelacyjne. Materiał jest super, bardzo poprawny wzór kamuflażu, no i jakość szycia - niesamowita :). Moim zdaniem najlepsza opcja jakość/cena. Nie ma co kombinować tylko jak jest okazja zamawiać z P-S. Co do grochów ze Sturma to wydaje mi się, że oprócz braku jednego z kolorów to szwankuje tam układ całego kamuflażu - jak dla mnie to jest radosna twórczość Sturma. Jeszcze o drelichach z P-S. kiedyś to jest w roku 2007 ich drelich był jeszcze bardziej poprawny. Miał specyficzną wewnętrzną fakturę drelichu, której już nie mają obecnie produkowane mundury drelichowe, ale mimo wszystko jest to bardzo wysokiej klasy produkt. Porównując go np; z wyrobami z USA (ATF) to mam jedną uwagę. Materiał z USA jest też super ( a w pewnych przypadku np: - bluzy M-40 jest jeszcze lepszy niż ten z jakiego szyje P-S ), ale szycie woła o pomstę do nieba ( bardzo niedbałe, byle jakie ). A wszystko to za ciężką kasę. Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 19, 2010 Author Report Share Posted August 19, 2010 Zdecydowałem się na Czechów:D Dzięki wszystkim za pomoc! Zastanawiam się czy przy większej ilości zamówień, będzie możliwy rabat- napiszę do nich. Jeśli macie w planach coś kupić z PS, to dobrym rozwiązaniem może okazać się jedno wielkie wspólne zamówienie z rabatem. Co myślicie takiej opcji? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 A kiedy chcesz to zamawiać ? Akurat w mojej grupie robimy zamówienie pod koniec sierpnia, więc kilka osób coś bierze. Nie sądzę niestety żeby można było coś utargować :P . Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 20, 2010 Author Report Share Posted August 20, 2010 Wypłatę mam 20, 21 września -_- Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Ajjj to trochę późno :???: . Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 20, 2010 Author Report Share Posted August 20, 2010 Nie no, wszystko spoko;] Jeśli wam się termin opóźni, to daj znać;p Quote Link to post Share on other sites
Drizzt03 Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 Otrzymałem odpowiedź z PS. Powiedzieli, że rabatu udzielają w zamówieniach powyżej 1000 Euro. Ja będę zamawiał Bluzę M43 SS Red Green, Spodnie Dot44 i bluzę Dot44. W sumie z przesyłką będę płacił 290Euro(278 bez przesyłki). Jak wasze zamówienie? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Uh... ciężko będzie nazbierać... Quote Link to post Share on other sites
mrozio1944 Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 Chciałem przy okazji zapytać o produkty Sturma. Interesuje mnie Feldbluse M44 i ewentualnie do tego Feldhose M43. Jak z jakością tychże produktów? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 (edited) Chciałem przy okazji zapytać o produkty Sturma. Interesuje mnie Feldbluse M44 i ewentualnie do tego Feldhose M43. Jak z jakością tychże produktów? Bluza M44 Sturma jest dość słabym produktem , nie polecam . Spodnie jak najbardziej ok. Edited September 21, 2010 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
mrozio1944 Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 FFFFUUU, zależy mi na jakimś porządnym M44, w miarę podobnej cenie (tam było coś około 300 PLN). Czy mógłbyś mi coś polecić, kolego? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts