eMBeKa93 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Witam, mam takowy problem z moją klamką: odkąd w magazynku wyłamał mi się taki malutki kawałek plastiku (malutka beleczka, umieszczona zaraz pod dziurką, w którą się wkłada kulki), repliką praktycznie nie da się strzelać. Po każdym strzale blokuje się spust, muszę go ręcznie wracać do poprzedniego położenia. Dodatkowo kulki się blokują, przez co siła wystrzału jest mizerna. Czego to jest wina? Czy mogę jakoś na to zaradzić? Próbowałem dorobić ten wyłamany element, nic to jednak nie dało :/ Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 Panowie, pomocy, wciąż pozostaje bez klamki :D Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Wiesz . Zostało Ci tylko zakup nowego maga ja miałem taka sama sytuacje bo mag mi spadł . Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 23, 2010 Author Report Share Posted August 23, 2010 Nie dam wiary... No panowie, bez jaj, daję za klamkę 135 zł, a jej magazynki są tak delikatne, że po upadku z metra na ściółkę leśną wyłamuje się kawałeczek plastiku i nie mogę z tym nic zrobić? Co mi da kupno kolejnego, w którym i tak po pewnym czasie stanie się coś podobnego? Jest tylu "Makgajwerów" na forum, na pewno któryś opatentował ciekawe rozwiązanie aby zaradzić tej usterce ;p Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 a czego się spodziewałeś kupiłeś chłam i chłamową ma wytrzymałość próbowałeś choć coś w tym miejscu podkleić Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 24, 2010 Author Report Share Posted August 24, 2010 Z tego co widziałem Mk 23 Socom STTI ma nawet niezłą reputację, chłamem tego bym więc nie nazwał... No, nie licząc tandetnie zrobionych magazynków :/ Zamiast tej beleczki wepchnąłem w to samo miejsce kawałek szpilki, ale nie wiedząc czemu, taka beleczka nie działa jak ta oryginalna... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 a grubość elementu wziołeś pod uwagę Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 (edited) arend miałeś tego socoma w reku jeślinie to się wypowiadaj oswoim orginalny ganiektóryma po silnikiem lub zaworem wybite made in honkong :lol: . Wiem bo sam rozebrałem swoje repliki Markowe Ja mam tego socoma i chwale sobie . Jesli zakupisz maga o socoma ,to ten juz jest wpełni metalowy. Edited August 24, 2010 by miler9 Quote Link to post Share on other sites
John_RD Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Jeżeli chodzi o samą beleczkę to nie powinna powodować aż takich problemów. Jej brak może jedynie powodować że kulki nie będą wyciągane przez popychacz. Sprawdź sobie najpierw czy nie ma gdzieś innych usterek i czy spust działa poprawnie z wyciągniętym magazynkiem. "Zostający spust" zazwyczaj spowodowany jest przez te dwie dźwigienki które ciągną popychacz. Ale o tym później. Jeżeli chodzi o magazynek to sprawdź czy potrzeba dużej siły aby wyjąć jedną kulkę. Weź po prostu śrubokręt i działaj na zasadzie popychacza. Może być tak że przez brak tej beleczki kulki nie chcą wychodzić (za ciasne płatki w podawaczu kulek) albo wyskakują po dwie i blokują replikę (za luźne płatki w podawaczu kulek). Dodatkowo możesz sprawdzić czy replika strzela gdy załadujesz kulkę ręcznie. (ta tak na przyszłość żeby wiedzieć czy z zespołem gazowym jest wszystko w porządku) Odpisz co zaobserwowałeś, napiszę Ci co dalej z tym zrobić. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 socoma nie miałem przyznaję bo przez moje rączki przechodzą raczej glocki, 1911 i hicapy staram się jednak wyciągać wnioski z przedstawionych problemów Repliki stti miałem w rękach i raczej ogólnie nic dobrego nie powiem na ich temat mimo ładnego spasowania i wyglądu zewnętrznego ich części wewnętrzne są raczej nikłej wytrzymałości Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 24, 2010 Author Report Share Posted August 24, 2010 Sprawa jest taka: przez jakiś tydzień replika działała jak powinna, kiedy mag był cały. Wszystko ładnie śmigało, spust powracał, replika miała coś koło 300FPS. Kiedy jednak mojemu kumplowi wypadł magazynek z ręki i urwała się ta mała beleczka, wszystko przestało być tak jak powinno. Spust się zacina, a kulki lecą na mizerną odległość. Kiedy wyjmę magazynek, wszystko jest ok - spust powraca, płynnie pracuje. Jednak po włożeniu magazynka, nawet pustego wszystko zaczyna się zacinać... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Zrób proszę zdjęcie tego detalu Quote Link to post Share on other sites
John_RD Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 No to zacznijmy od początku i wykluczmy kilka rzeczy. Najpierw sprawdzenie czy podawacz kulek z magazynka ma wpływ na działanie repliki. Aby to sprawdzić należy go wymontować z magazynka. Jeżeli go wymontujesz, załadujesz magazynek i problem nie zniknie będziemy szukać dalej. Aby zdemontować podawacz należy wybić pin. Później delikatnie wyciągnąć podawacz. Dla ułatwienia możesz użyć małego płaskiego śrubokrętu i podważyć go w miejscy gdzie była kiedyś ta beleczka. Tylko uważaj na sprężynkę żebyś sobie oka nie wybił bo lubi wyskakiwać. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted August 24, 2010 Author Report Share Posted August 24, 2010 O tak wielki Johnie, rozgryzłeś mój problem :D Wywaliłem to dziadostwo, strzeliłem z magazynkiem bez niego i o dziwo, spust wrócił do swojego poprzedniego położenia. Dlatego teraz padnie takowe pytanie z mojej strony: czy ten kawałek tworzywa, w który wpycham kulki aby naładować magazynek, mogę gdzieś dokupić? A najlepiej cały zestaw bo coś czuję, że będzie się to sypać co chwilkę... Quote Link to post Share on other sites
John_RD Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 (edited) możesz http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1789 tylko na specshopie rzadko jest dostępny. Nie przejmuj się tym że są dedykowane do beretty. Do socoma też będą pasować, bynajmniej te z asgshopu bo je akurat posiadam. Edited August 25, 2010 by John_RD Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 za 135 zł to ja kupuje magazynki do mojej klamki Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Dałeś 135zł za klamkę z magazynkiem i spodziewasz się cudów. To mniej niż kosztuje dobry magazynek do markowej repliki więc pomyśl na czym zaoszczędzono. Miler, ja miałem. Ba, miałem też socoma od TM (i mam nadal) oraz styczność z socomem KSC. A Ty miałeś? Z tych trzech replik najgorsza jest STTI. Nie oszukujmy się, jakość jest proporcjonalna do ceny i tego nie przeskoczysz. Magazynek do socoma STTI kosztuje mniej niż zawór do mojej hi-capy :D Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Witam a ja zas mam problem tez z magiem tylko chodzi o to ze kulek nie podaje. Jakims dziwnym trafem blokuja sie w magu i moge oddac tylko 1 strzal a nastepne sa juz puste. jak wyciagam magazynek kulki sa zablokowane a ta nastepna ktora powinna byc w lufie to sobie lata luzemod plastikowego wlazu do kulek ponizej... kurcze nie umiem tego inaczej wytlumaczyc..... prosze o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Po prostu musisz wyczyścić magazynek. One są wyjątkowo wrażliwe na zasyfienie. Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 wlasnie teraz rozbieralem czyscilem smarowalem raz silikonem i nic, pozem teflonem i tez nic :( moze jakas wada konstrukcyujna, wszystko jednak w sriodku ( te szyny) sa gladkie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Pewnie napaciałes za duzo smaru. Wyczyść to nie jest to samo co "zalej smarem". Wytzryj do sucha i jesli jest czyste- będzie działało. Mam to samo, uwierz :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Szczurto a jakich kulek używasz. Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 (edited) Kulki to pj bio 0.2g jakies takie miekkie sie wydaja wyszorowalem rozebrany magazynek szczotka i "ludwikiem" probowalem na PJ, PESTKACH i G&G i to samo... Edited October 4, 2010 by szczurto Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Właśnie o to "bio" się rozchodzi Kulki "bio" potrafią się sklejać w magazynku. Sprawdż jeszcze jak pracuje popychacz kulek. On też potrafi się blokować i niepodawać kulek Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Hej Arend probowalem na g&g i pestkach i bylo to samo.... nie wiem nie mam juz nerwow :( popychaczdziala dobrze nie bloczy sie tylko te kulki wala w hu** jakos chyba albo ta jedna szyna w magu jest za "ostra"??? nie wiem nie mam zielonego pojma..... chyba sprzedaje go i kupuje sprezyne raczej na boczna... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts