Nath Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Czołem! Przymierzam się do zakupu z Ratechowego sklepiku i tam przy cenie jak byk stoi "tak incl." co rozumiem przez tax included (na nasze-wliczając podatek). Stąd moje pytanie-czy ktoś tam coś zamawiał i faktycznie nie dowalili mu vatu (tylko cło)? Macie jakieś doświadczenia z zamawianiem z tego sklepu? Link to post Share on other sites
Yuri Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Czołem! Przymierzam się do zakupu z Ratechowego sklepiku i tam przy cenie jak byk stoi "tak incl." co rozumiem przez tax included (na nasze-wliczając podatek). Stąd moje pytanie-czy ktoś tam coś zamawiał i faktycznie nie dowalili mu vatu (tylko cło)? Macie jakieś doświadczenia z zamawianiem z tego sklepu? Ich podatek nie ma nic wspólnego z naszym więc generalnie nie robi różnicy czy jest to napisane czy nie :) Link to post Share on other sites
Sanders Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 Sklepik Ra-tech chyba nie jest położony na terenie UE więc ichnie podatki nie mają z naszymi nic wspólnego. Dowalą i cło i VAT nasi krajowi ...... (tutaj niezbyt cenzuralne słowo samo się nasuwa). Link to post Share on other sites
Nath Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Sanders Ratech to Tajwan najpewniej. Cóż, to było zbyt piękne by było prawdziwe :(. Dzięki wielkie za sprowadzenie marzyciela na ziemię ;). EDIT: http://www.ratech.com.tw/store/ To chyba się rozumie samo przez siebie. Edited August 29, 2010 by Yuri Link to post Share on other sites
Recommended Posts